Normal

Brenner fortsatt to steder i Vest-Agder

Brannvesenet jobber intenst med å slukke to skogbranner i Lyngdal og Kvinesdal.

Skogbrann

Et helikopter jobber nå med å få slukket skogbrannen i Kvinesdal. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Lars Magne Hovtun / SCANPIX

Søndag morgen har Brannvesenet Sør tilsammen 40 mannskaper ute på stedene der det fortsatt brenner.

Den største skogbrannen er i Kvinesdal kommune på heia nord for Opofte. Her står cirka 70 mål i brann og et helikopter jobber nå med å få slukket brannen.

Den andre brannen ligger fem kilometer lenger øst i Lyngdal kommune på Solheia. Denne brannen skal være på cirka 12 mål og startet etter lynnedslag.

– Det har vært en utrolig hektisk helg for oss i brannvesenet. I går kveld måtte vi avslutte slukkingen på grunn av lyn og torden. Nå er det kommet litt regn, men ikke nok, sier Jon Inge Aasen som er brannsjef Brannvesenet Sør.

Stor skogbrannfare på Sørlandet

– Skogbrannfaren er fortsatt veldig høye. Det er tørt som bark flere steder. Det regnet som kommer nå døyver litt. Men når sola kommer tilbake blir det tørt igjen. Vi må ha mye regn for at situasjonen skal bli bedre.

Den siste perioden har det vært stor skogbrannfare på Sørlandet. Og de siste dagene har det vært flere branner, spesielt i Vest-Agder.

Ifølge brannsjefen er det ingen stor fare for spredning til bebyggelse på nåværende tidspunkt. Men de ønsker å få slukket brannene så det ikke skal spre seg videre.

Samtidig roser han mannskapene sine for å ha stått på gjennom hele helga.

– Mange av dem som jobber med å slukke brannen hadde egentlig ferie. Men her klarer vi å samle 40 mann som jobber fra tidlig morgen til kveld. Det er rett og slett en fantastisk innsats fra dem, sier Aasen.