NRK Meny
Normal

To politifolk skadet under pågripelse av rømling (18)

En politikvinne fikk skuldra ut av ledd – en politimann ble sparket i hodet under pågripelse av en etterlyst person i Randesund.

Laster kart, vennligst vent...

Det var onsdag formiddag at politiet gjennomførte aksjon mot en leilighet i Randesund i Kristiansand. Politiet hadde fått beskjed om at en rømt fange oppholdt seg i leiligheten.

18-åringen er godt kjent av politiet fra før av og var tidligere en del av den såkalte barnevernsbanden som herjet i Kristiansand for noen år siden. Den unge mannen er domfelt flere ganger for narkotika-, vold- og vinningsforbrytelser.

– Det dreier seg om en person som har vært etterlyst i lengre tid. Han ble pågrepet av politiet i Kristiansand 24. mars etter å ha truet en person i sentrum med softgun.

Rømte fra sykehuset

Kjell Erik Eriksen, etterforsker

Etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon.

Foto: Kai Rune Kvitstein / NRK

Mannen skulle framstilles for varetektsfengsling på bakgrunn av gjentakelsesfare, men rømte fra Sørlandet sykehus Kristiansand i forbindelse med framstilling for helsepersonell, forteller etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til NRK.

Politiet fikk denne uken tips om at han oppholdt seg i en leilighet i Randesund. Under pågripelsen gikk det galt. Ifølge politiet var det en politikvinne og en politimann som tok seg inn i leiligheten i Randesund.

I leiligheten påtraff politifolkene 18-åringen og hans ett år yngre bror. Det oppstod et basketak inni leiligheten som endte med at politifolkene og den siktede landet på et bord.

Sparket politimann i hodet

– Politikvinnen fikk skuldra ut av ledd. På utsiden ble den andre politimannen angrepet av 18-åringens yngre bror. Han tok fart og sparket tjenestemannen i hodet. Han er trolig påført hjernerystelse. Vår kollega følte seg svimmel, uvel og hadde smerter i nakke og hode, forteller Eriksen.

Politiet hadde en patrulje i nærheten som stod klar til å gripe inn dersom pågripelsen ikke gikk som planlagt.

Fremstilles for fengsling

– Den andre patruljen pågrep den etterlyste personen og broren. Begge er brakt til politistasjonen i Kristiansand og vil bli avhørt onsdag eller torsdag, forteller Eriksen.

Trolig blir 18-åringen framstilt for varetektsfengsling.

Politiets operasjonssentral ble varslet om hendelsen klokken 11.55.