To personer siktet for drap

To menn er pågrepet og siktet etter at en 57 år gammel kvinne ble funnet drept i et hus ved Holt camping i Tvedestrand søndag kveld.

Drap Tvedestrand

Politiet rykket ut til et branntilløp i et bolighus i Tvedestrand søndag og fant en død kvinne. Politiet etterforsker dødsfallet som et mulig drap.

Foto: Boswarva, Ernest / Scanpix

Et overvåkningskamera på campingplassen kan bli et viktig bevis mot de to siktede etter drapet like ved campingplassen søndag.

Bilder fra overvåkningskameraet kan gi politiet svar på hva som skjedde før og etter det antatte drapet søndag kveld.

– Vi har pågrepet og siktet to menn etter drapet og begge er brakt inn til arresten i Arendal, sier politiinspektør Nils Anders Grønås i Agder politidistrikt til NRK.

De to siktede er 35 og 18 år gamle, opplyser Grønås til NRK.

Politiet er foreløpig sparsomme med opplysninger om hva som er funnet på åstedet og som gjør at politiet mener at kvinnen er drept. Grønås sier til NRK at kvinnen bærer preg av å være utsatt for et drap, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, av hensyn til etterforskningen som pågår.

Grønås sier politiet mener å ha oversikt over hva som har skjedd i huset søndag kveld.

Udramatisk pågripelse

Kvinne funnet drept

Politiet har sperret av åstedet i Tvedestrand og kriminalteknikere var på plass mandag.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Pågripelsene av de to mistenkte skal ha foregått uten dramatikk og skjedde med et par timers mellomrom.

– Pågripelsene skjedde udramatisk uten at jeg kan gå i detalj på hvordan pågripelsene skjedde, sier Grønås til NRK.

Ifølge Agderposten er den ene pågrepne fostersønn til den drepte kvinnen, men politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om relasjonen mellom de siktede og den drepte kvinnen. Ifølge avisen skal det være fostersønnen og hans kamerat som er pågrepet og siktet i saken.

– Begge siktelsene er foreløpige og det er en del usikre momenter i saken, opplyser operasjonsleder Stein Watne i Agder politidistrikt til NTB.

Avhøres mandag

Politiinspektør Nils Anders Grønås

Politiinspektør Nils Anders Grønås sier to personer er siktet etter at en 58 år gammel kvinne er funnet drept i Tvedestrand.

Foto: Anne Wirsching / NRK

– Den ene personen er siktet for drap, og den andre for medvirkning til forsettlig drap, sier Grønås til NRK.

De to siktede vil bli avhørt så fort det lar seg gjøre, men mandag formiddag ved 12-tiden var de to ennå ikke avhørt.

– Vi håper å avhøre de to mandag, og vi vil samtidig fortsette undersøkelsene på åstedet med våre krimteknikere, sier Grønås.

Politiet vil ikke si noe om motiv for ugjerningen, dødsårsak eller drapsvåpen.

– Det som gjør at vi har startet en drapsetterforskning i denne saken er funn og undersøkelser som er gjort av våre krimteknikere på åstedet, sier Grønås, som ikke vil kommentere hva politiet har funnet på åstedet.

– Jeg kan ikke kommentere hvilke funn vi har gjort på åstedet, fordi etterforskningen i saken kan bli skadelidende, sier Grønås.

Grønås sier at politiet har startet avhør av en rekke vitner i saken.

Startet som en brannmelding

Operasjonsleder Stein Watne i Agder politidistrikt sier saken startet som en brannmelding som nådde politiet klokken 19.34 søndag kveld.

Meldingen gikk ut på at det hadde oppstått et mindre branntilløp i et hus ved en campingplass i Tvedestrand.

En 58 år gammel kvinne ble funnet død i boligen og etter hvert bekreftet politiet at kvinnen var blitt drept.

Til VG Nett sa jourhavende politijurist Nils Anders Grønås søndag kveld at saken blir etterforsket som drap basert på vurderinger gjort på åstedet.

– Helt uvirkelig

Jonny Ingebretsen

Huseier Jonny Ingebretsen leide ut en leilighet i huset til kvinnen og sier drapet er helt uvirkelig.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Jonny Ingebretsen eier huset hvor drapet har skjedd. Han leide ut deler av huset til den 57 år gamle kvinnen og beskriver henne som en stille og rolig leietaker.

– Hun flyttet inn her i fjor høst og var en stille, rolig og hyggelig dame, så det er en veldig vondt tid akkurat nå, sier Ingebretsen.

– Hvordan er det å få dette så tett inn på seg?

– Nei, det er jo helt uvirkelig og helt forferdelig. Dette er ting man ser på TV og ikke regner med skal skje i nærheten av der man selv er, sier Ingebretsen til NRK.

Ingebretsen driver også campingplassen som ligger ved huset, men påpeker at utleieboligen ligger utenfor campingplassen og ikke er en del av denne.

– Hun var bestemor og mor til flere som jeg kjenner og det var derfor hun fikk leie leiligheten her. Hun bodde der stille og rolig med sin hund og en liten kattunge og hadde det veldig greit, sier Ingebretsen tankefullt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.