To personer pågrepet for ran

To personer er pågrepet etter et ran i en bensinstasjon i Brennåsen i Songdalen kommune i Vest-Agder natt til tirsdag.

Rann Brennåsen

Bensinstasjonen i Brennåsen er utsatt for ran natt til tirsdag.

Foto: Anne Torhild Nilsen/NRK

– Foreløpig er rollen til den ene uavklart. Vi konstaterer at gjerningsmannen og den andre personen som er innbrakt befant seg på samme adresse da gjerningspersonen ble pågrepet, sier operasjonsleder i Agder-politiet, Lars Hyberg til NRK.

– Det er i den forbindelse at vi har innbrakt person nummer to for å avklare hvilken rolle den har hatt opp mot et ran eller eventuelt etterfølgende bistand, sier operasjonslederen.

Truet med kniv og hammer

Gjerningspersonen var maskert da han truet med kniv og hammer og stakk fra stedet, opplyste politiet i Agder som tidlig tirsdag morgen kunne melde om pågripelsene og at deler av ransutbyttet er funnet.

Politiet sier til NRK at mannen forsøkte å rane til seg penger.

– Da han ikke fikk penger truet han til seg tobakk i form av to bæreposer. Deler av ransutbyttet ble funnet da gjerningspersonen ble pågrepet, sier Hyberg.

Det var en ansatt på jobb da ranet skjedde.

– Han har ifølge patruljen tatt dette med fatning. Ledelsen ble raskt kontaktet i etterkant og kom til stedet og ivaretok den ansatte i forhold til sine rutiner, sier Hyberg.

Intervju med operasjonsleder Lars Hyberg i politiet.

Hør intervju med operasjonsleder Lars Hyberg i politiet.

Fire ran i 2010

Kriminalteknikere var på stedet etter ranet for å sikre tekniske spor. I tillegg drev politiet taktisk etterforskning i området.

Det bor noe over 500 mennesker i Brennåsen. I tillegg til bensinstasjonen, er det blant annet et kjøpesenter og et postkontor på tettstedet.

Politiet fikk melding om ranet på tettstedet klokka 03.10.

Sommeren 2010 ble stasjonen utsatt for fire ran i løpet av sommeren.