Tjuvstarter TV-aksjonen i lokal regnskog

Politikere og næringslivsfolk har tatt i bruk en sørlandsk regnskog til å tjuvstarte pengeinnsamlinga til årets TV-aksjon.

Du har sikkert fått det med deg - at årets tv-aksjon her i NRK går til arbeidet med å bevare regnskogen. Og politikere og næringslivsfolk har tatt i bruk en sørlandsk regnskog til å tjuvstarte pengeinnsamlinga.

Næringssjef Kamilla Solheim i Risør har inntatt den lokale regnskogen for å bidra til årets TV-aksjon. Regnskogen i «Den Lille Dyrehage» på Brokelandsheia er Norges største. Herfra ringer hun for å samle inn penger til å bevare ekte regnskogområder.

– Når jeg ringer som næringssjef forventer folk noe annet, men de er veldig positive. Vi fokuserer litt på at antallet bedrifter er viktig, at alle får mulighet til å være med, sier Solheim, som får besøk av to små apekatter midt under intervjuet med NRK.

Se video øverst i saken.

Bruker regnskogen

Risørs ordfører støtter også opp om regnskogen.

– Vi har en regnskog i vårt område. Da skulle det bare mangle at ikke vi bruker den, både til å spre informasjon om regnskogen og som en kulisse under denne innsamlingsaksjonen, sier Per Kristian Lunden (Ap).

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag på NRK1.

– Regnskogen viker for palmeolje og biff

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft skal holde foredrag om regnskogen hjemme i Lillesand i forbindelse med TV-aksjonen.

Tine Sundtoft

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft.

Foto: Kari Løberg Skår

Hun sier det er imponerende hvilken betydning regnskogen har.

– Regnskogen har enorm betydning ikke bare for de 260 millioner menneskene som bor i regnskogen, men for verdens klima, sier Sundtoft.

Sundtoft viser til at regnskogen i det sentrale Afrika binder opp karbon tilsvarende Norges utslipp over 2000 år.

Til tross for at man har kunnskap om regnskogens betydning, må stadig mer skog vike for andre formål.

– I Brasil er det fordi det produseres soyabønner og biff. I Indonesia fordi det produseres palmeolje og papir.

Sundtoft skal selv være bøssebærer på søndag.

Se intervju med Tine Sundtoft fra NRK Sørlandets TV-sending:

Sundtoft om regnskogen