NRK Meny
Normal

Tjuvlånte ulykkesbilen

De fire ungdommene som ble skadd i en trafikkulykke i natt, hadde tjuvlånt bilen fra barnevernsinstitusjonen.

ulykkesbilen

Ulykkebilen ble totalt smadret i sammenstøtet.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

De fire ungdommene hørte til på barnevernsinstitusjonen Lundaas bofellesskap på Bjorbekk, bare et par kilometer fra ulykkesstedet på Hamran bru.

Ingen ved institusjonen ville la seg intervjue på TV idag. Men politiet opplyser at ulykkesbilen, er tilknyttet senteret.

Ifølge politiet skal ungdommene ha holdt høy fart. De fire ligger nå på sykehuset i Arendal,

Tre av de fire ungdommene, to gutter på 17 og en jente på 16, er alvorlig skadd. Tilstanden deres er stabil. Den siste passasjeren, en jente på 14 år, slapp unna med lettere skader.

LES: Autovern delte bil i to

Mekkeprosjekt

Bilen de fire ungdommene satt i skal ha vært del av et mekkeprosjekt på institusjonen. Den var ikke registrert, og ble påsatt falske skilter før ulykken. Politiet vet ikke hvor lenge ungdommene kjørte rundt før ulykken skjedde, skriver Fædrelandsvennen.

- Det er ikke slik at føreren har fått tak i nøkler og stukket av med en institusjonsbil. Da hadde det vært en rutinesvikt, sier regionalleder Runar Tveten i Tiltaksgruppen på Bjorbekk til fvn.no.

Men det er ikke kjent for Tveten om ungdommene disponerte nøkler til kjøretøyet. Han kjenner heller ikke til hvorfor ungdommene kjørte av gårde i bilen. Bilen ble delt i to, og var nærmest ukjengjennelig etter sammenstøtet.

LES: - Veldig trist