NRK Meny
Normal

Tiltalt for voldtekt, familievold og trusler

En mann (20) fra Aust-Agder er tiltalt for voldtekt mot en kvinne i 20-årene. Voldtekten kommer på toppen av en rekke andre tiltaler mot mannen.

Tinghuset i Kristiansand

Rettssaken starter i Kristiansand tingrett 26. januar.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

20-åringen må møte i Kristiansand tingrett i slutten av januar, tiltalt for en rekke forhold som skal ha skjedd mellom september 2014 og oktober 2015.

Det inkluderer voldtekt, tyverier, skadeverk, narkotikabruk, vold mot samboer, samt trusler og vold mot offentlig tjenestemann.

Voldtok kvinne

Mannen står blant annet tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Evje 27. november i fjor. Fornærmede, en kvinne i 20-årene, skal ha vært beruset og ute av stand til å motsette seg handlingen.

To måneder før den antatte voldtekten på Evje, skal han ha utøvd grov vold mot egen far. 20-åringen skal ha dyttet faren, presset ham mot en vegg, og deretter ført albuen opp mot farens hals slik at han fikk problemer med å puste. Tiltalte skal deretter ha slått faren med en kassegitar som knuste som følge av hendelsen. Slaget skal ha gjort faren sykemeldt.

Mannen fra Aust-Agder står også tiltalt for vold mot sin tidligere samboer. På en adresse i Evje skal han 16. oktober i år ha kastet henne i gulvet, tatt kvelertak på henne, samt presset fingrene sine inn i munnen hennes for å forhindre skriking. To dager senere skal tiltalte ha utøvd vold mot en politibetjent.

Klinte egen avføring i politibil

Også to måneder tidligere skal mannen ha kommet med trusler mot den samme politibetjenten. Da tiltalte samme natt blir pågrepet og transportert til arresten i Kristiansand, skal han ha knust politibilens lykt, sparket i dørhåndtak, og klint egen avføring rundt i bilens celleavdeling.

20-åringen står i tillegg tiltalt for en rekke tyverier fra ulike butikker og forretninger i Evje, samt i Arendal. Han er også tiltalt for å være i besittelse av hasj på et tidspunkt.

Rettssaken starter i Kristiansand tingrett 26. januar.