NRK Meny
Normal

Tiltalt for overgrep i Farsund

Overgepet mot åtte år gammel gutt i Farsund er blant de groveste i tiltalen mot Lommemannen.

Lommemannen
Foto: Politiet

Tiltalen mot den antatte Lommemannen ble offentliggjort i dag. Den 57 år gamle tobarnsfaren fra Bergen, som ble pågrepet av politiet i janauar, er tiltalt for 66 seksuelle overgrep mot gutter over hele landet.

De alvorligste tiltalepunktene er fire tilfellene av utuktig omgang med barn under 14 år som likestilles med samleie. Ett av tilfellene er overgrep mot en da åtte år gammel gutt på Lomsesanden Camping i Farsund i 2002.

LES: 66 GUTTER UTSATT FOR LOMMEMANNEN

Anmeldte overgrepet

Overgrepet mot åtte-åringen ble anmeldt til politiet, men aldri oppklart. I forbindelse med opprullingen av Lommemannen-saken har forholdet kommet opp igjen via Kripos.

Gutten og hans foreldre har blitt avhørt. Både politi og statsadvokaten mener det er tilstrekkelig bevis til å koble 57-åringen fra Bergen opp mot hendelsen på campingplassen i Farsund.

- Flere overgripere

Den tiltalte 57-åringen har innrømmet befatning med rundt 20 av forholdene han er tiltalt for, men i følge forsvarer Gunhild Lærum mener mannen at han også får skylden for overgrep som en annen har begått.

– Han har sagt at han stiller seg uforstående til omfanget. De to voldtektene som er med på tiltalen kjenner han seg overhodet ikke igjen i, og han er ganske sint for at de er med. Han er av den klare oppfatning at det er flere overgripere, og at etterforskningen skulle vært bredere slik at ikke alle tilfellene ble knyttet til han, sier Lærum til NRK.