Tiltalt for knivran av Joker

Tre menn er tiltalt for å ha ranet Joker på Kvås i Lyngdal i januar i år. De stakk av i en stjålet bil.

Tre menn er tiltalt for ran av Joker i Lyngdal i januar i år.

To menn på 30 og 27 år gikk inn i Jokerbutikken på Kvås i Lyngdal ved 17.30-tiden 6. januar i år. Det var to ansatte på jobb denne kvelden og det var en rolig ettermiddag.

Anette Vigsnes jobbet med varer bak i butikken. Hun hørte det var noe som skjedde ved kassa.

– Jeg løp ut i butikken for å se hva som skjedde. Der sto de med kniv og truet oss til å gi fra oss varer og penger. Det var veldig skremmende, sa Vigsnes til NRK dagen etter ranet.

Men det var tre menn med på ranet, ifølge tiltalen. En satt i bilen, mens de to andre gikk inn butikken maskert. De tre er en farsundsmann på 27 år, en lyngdalsmann på 35 år og en mandalitt som er 30 år.

Ble ranet

Anette Vigsnes (til venstre) ble utsatt for ran. Hun trodde først det var en ransøvelse. Daglig leder Camilla Vigsnes til høyre.

Foto: Lars Gunnar Eie / NRK

En kasse øl

Mennene tømte tobakkshylla ved kassa og beordret at safen skulle åpnes. De tok også med seg penger fra kassa, men det er ikke kjent hvor mye de fikk med seg.

Ifølge tiltalen beordret ranerne de to ansatte til å pakke ned ei kasse øl i sekker som de tok med seg i bilen.

Tatt i fotoboks

Påtalemyndigheten mener at 27-åringen stjal bilen de brukte under ranet, en Opel Combo fra Farsund kommune. Mannen og bilen ble tatt i en fotoboks samme dag som ranet skjedde.

Ranerne ble pågrepet en time etter ranet på Hompland i Lyngdal. Ifølge politiforklaringer har et vitne ringt politiet etter at bilen de brukte, kjørte seg fast i snøen. Politiet beslagla da to kniver og tobakk.

Ransbil i Kvås

Bilen de tre brukte, ble stjålet av Farsund kommune, men de tiltalte endte ferden på Hompland etter å ha kjørt av veien.

Foto: Lars Eie/NRK

Husker ikke

En av de tiltalte har erkjent å ha vært med på ranet, de to andre har tidligere forklart at de var så ruset så de husket ikke. En av forsvarerne sier han ikke har fått diskutert skyldspørsmålet med sin klient, mens de to andre forsvarerne ikke har besvart NRKs henvendelse i saken.

Ifølge politiforklaringer ranet de tre butikken i affekt fordi de trengte penger. De tre har fått besøksforbud mot å oppsøke butikken.

Det er tatt høyde for oppreisning eller erstatning til de to butikkansatte på jobb, samt erstatning til Joker-butikken. Rettssaken starter 17. januar i Lister tingrett.

Strafferammen er seks års fengsel.