NRK Meny
Normal

Tiltalt for 100 grove voldshandlinger mot kona

Mannen fra Sørlandet skal ha slått, banket og voldtatt kona grovt over en periode på to år, skriver VG. Mannen innrømmer vold, men nekter for voldtekt.

Ifølge VG skal det dreie seg om minst 100 voldsepisode, samt flere voldtekter. Volden skal ha vart over en periode på to år i Oslo og flere andre steder.

Ni dager i strekk med vold

I august 2012 skal mannen blant annet over en periode på ni dager utøvd så kraftig vold mot kona at hun fikk indre blødninger, nesebrudd, blåmerker og hevelser over hele kroppen, skriver avisen.

Øystein Storrvik

Øystein Storrvik forsvarer sørlendingen som er tiltalt for grov vold mot kona si over en periode på to år. Forsvareren sier at mannen angrer på det han har gjort.

Foto: Svein Olsson/NRK

Ifølge Agderposten er mannen en utflyttet sørlending.

Den tiltaltes forsvarer forteller at mannen har erkjent den grove volden.

– Han erkjenner alvorlig vold mot kona, og det samsvarer med hennes syn på saken. Vi er derfor optimistiske før vi går til retten med tiltalen, sier forsvarer Øystein Storrvik til VG.

Erkjenner vold, men ikke voldtekt

Til NRK forteller forsvareren at mannen ikke erkjenner voldtekt av kona.

– Det er også i samsvar med fornærmedes oppfatning. Vi mener dermed at dette er en familievoldssak og ikke en sedelighetssak. Men der er Påtalemyndigheten uenig, sier Storrvik til NRK.

– Angrer

Hva har din klient forklart om bakgrunnen for voldshandlingene?

– Det finnes egentlig ingen forklaring på dette. Han har beskrevet hva som har skjedd og har ikke prøvd å rettferdiggjøre handlingene på noen som helst måte.

Mannen skal også ved et tilfelle brent kona på armen med en lighter og satt fyr på håret hennes.

Angrer han?

Han har uttrykt dyp anger for det han har gjort.

Rettssaken som skal gå for Oslo tingrett er ennå ikke berammet, men ifølge Storrvik vil den trolig komme opp i september eller oktober.