NRK Meny
Normal

Tiltalt for flere overgrep

62-åring skal gjentatte ganger ha forgrepet seg seksuelt på en psykisk utviklingshemmet kvinne.

Rettssal
Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

En 62 år gammel mann i Farsund skal ha forgrepet seg seksuelt på en psykisk utviklingshemmed kvinne flere ganger.

Han er også tiltalt for utuktig omgang med en jente på under 14 år, og for å ha sendt slibrige tekstmeldinger til hennes gjevngamle venninne.

Rettssaken mot mannen startet denne uken og i går ble et timeslangt lydopptak fra et dommeravhør av den psykisk utviklingshemmede kvinnen avspilt for retten, som hennes forklaring i saken.

Ble tatt med på kjøretur

Ifølge Farsunds Avis fortalte kvinnen i avhøret om flere tilfeller der hun skal ha blitt tatt med på kjøretur og hatt seksuell omgang med mannen på flere ulike steder i distriktet.

Farsundsmannen er tiltalt for å ha hatt flere samleier med kvinnen i perioden fra 1998 til 2000.

Påtalemyndigheten mener 62-åringen har utnyttet kvinnens forstandssvakhet til å skaffe seg utuktig omgang med henne. 

Forveksler navn

Den tiltalte farsundsmannen har helt siden han ble anmeldt for forholdet i vinter på det sterkeste benektet å ha hatt seksuell omgang med kvinnen.

62-åringen forklarte i retten mandag at han hadde truffet henne ved et par anledninger, og at han hadde ringt henne noen ganger for å høre hvordan det gikk med henne.

I de første politiavhørene nektet han først for at han hadde ringt kvinnen, men da han ble konfrontert med bevis på at han hadde ringt, erkjente han dette.

Han tok sterkt avstand fra handlinger han står tiltalt for å ha gjort.

- Det har kanskje skjedd henne, men hun har kanskje blandet med navnene. Alle vet hvor lett det er å lede slike folk, sa 62-åringen fra vitneboksen, ifølge Farsund avis.