Hopp til innhold

Tiltalt for drapet i Hollekleiva

Det er tatt ut drapstiltale mot den 25 år gamle mannen som er siktet for drapet på Heidi Thisland Jensen i Hollekleiva i Mandal i mars.

Drap i Mandal

Krimteknikere på åstedet i mars. (Arkivfoto)

Foto: Per-Kåre Sandbakk

Den 28-årige kvinnen ble drept ikke langt fra sitt eget hjem etter å ha blitt slått, sparket og stukket med kniv av sin tidligere kjæreste.

Sier han ikke ville drepe

Mannen, som har sittet i varetekt siden mars, har tilstått å ha drept Thisland Jensen, men nekter fortsatt straffskyld for forsettlig drap.

Ifølge tiltalen mot 25-åringen skal han ha påført kvinnen stikkskader og slått og sparket henne gjentatte ganger mot hode og kropp.

Kvinnen døde av forblødning fra et 11 centimeter dypt kutt i en lunge.

– Han vet at hun ble skadet, men han mente ikke å drepe, og det er langt derfra til at folk dør, sier mannens advokat, Sigurd Klomsæt, til Lindesnes avis.

Mannen er også tiltalt for å ha begrenset friheten til sin nå avdøde ekskjæreste og å ha plaget henne på andre vis, skriver avisa.

Løp etter og drepte

25-åringen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap etter at Thisland Jensen natt til søndag 20. mars ble funnet drept på en rasteplass på Hollekleiva.

Før kvinnen ble drept var de to sammen ute på byen. Etter byturen havnet de i krangel i hjemmet til den avdøde kvinnen, der hun ble slått flere ganger.

Thisland Jensen løp ut av huset, men ble tatt igjen av 25-åringen ved rasteplassen som da begikk drapet.

Det er ventet at rettssaken mot mannen vil bli avholdt i løpet av høsten.