NRK Meny
Normal

Freddy de Ruiter tilbake på Sørlandsbenken

Freddy de Ruiter sier i dag at han igjen vil bli en del av Sørlandsbenken på Stortinget.

Freddy de Ruiter

Freddy de Ruiter gikk ut av Sørlandsbenken, men har nå kommet frem til at han heller vil kjempe på innsiden enn å gneldre på utsiden.

Foto: Svein Sundsdal

Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter fra Aust-Agder trakk seg fra Sørlandsbenken etter en uttalelse fra Frps Åse Michaelsen om dispensasjoner til nyfødtavdelingen ved sykehuset i Arendal.

Sterkt uenig

En uttalelse han var sterkt uenig i. Likevel velger han nå å tre inn igjen i den samarbeidsgruppen med stortingrepresentantene fra Aust- og Vest-Agder.

– Jeg tror det er hensiktsmessig å bruke Sørlandsbenken aktivt som en kamparena for et godt sykehustilbud i Arendal og for de to andre sykehusene, sier Freddy de Ruiter til NRK.

– Åse Michaelsen, som er leder for Sørlandsbenken, sa at det hun mente med uttalelsen var å styrke tilbudet ved sykehuset i Arendal. Det velger jeg å tro på, men jeg vil følge godt med. Jeg ønsker å være en vaktbikkje og stille de kritiske spørsmålene, sier de Ruiter.

En egen vurdering

Han ble ikke bedt om å tre inn igjen på Sørlandsbenken.

– Nei, dette var en vurdering jeg tok selv. Jeg sa hele tiden at jeg ville vurdere fortløpende hva som til enhver tid var hensiktsmessig, sier de Ruiter.

I dag har han skrevet brev til sine medrepresentanter fra Aust-Agder og Vest-Agder.

«For meg som folkevalgt fra Aust-Agder er det viktig å ivareta velgerne i valgdistriktet mitt på en god måte. Det er ingen tvil om at sykehuset i Arendal er svært viktig for det store flertallet av befolkninga og jeg kan derfor ikke sitte stille å se på at dette viktige tilbudet rives ned bit for bit», skriver han.

– Derfor var min reaksjon på Åse Michaelsen sin uttalelse angående nyfødttilbudet i Arendal også skarp, og jeg valgte og trekke meg ut av Sørlandsbenken fordi jeg var i tvil om dette var et egnet organ med tanke på å jobbe for et godt sykehustilbud også for Aust-Agders befolkning, sier de Ruiter.

Gneldring

Nå ser han at han likevel vil bruke Sørlandsbenken som kamparena for sine saker. Han vil ikke trekke seg ut ved neste uenighet.

– Jeg tror det er bedre at jeg er vaktbikkje på innsiden enn at jeg står og gneldrer på utsiden, sier han til NRK.

LES: de Ruiter om Nav-forslag: – Nesten litt komisk