Til kai etter prisdryss under Tall Ships Races

I dag la fullriggeren Sørlandet til kai i Kristiansand. Nå er det kun en uke i byen før de igjen setter kursen verden rundt.

I dag la fullriggeren Sørlandet til kai i Kristiansand. Nå er det kun en uke til kais før de igjen setter kursen verden rundt.

Det har vært en travel tid for fullriggeren Sørlandet, men nå er Tall Ship Races over for denne gang, og skipet har fått betalt for innsatsen.

En etappeseier, en andre plass, pris for mest internasjonale mannskap og en pris for den mest spektakulære ankomsten til Kristiansand. Det har vært mange høydepunkter, innrømmer kaptein på Sørlandet Sune Blinkenberg.

Sune Blinkenberg

Kaptein på fullriggeren Sørlandet Sune Blinkenberg.

Foto: Fullriggeren Sørlandet

– Det har vært helt fantastisk, og nå er det godt å være hjemme i Kristiansand, sier Blinkenberg.

Essensielt mannskap

Ikke siden 2003 har Sørlandet vunnet en etappeseier, og kaptein Blinkenberg mener mannskapet er dem som skal takkes.

– Vi er utrolig samkjørte og har en vanvittig kompetanse. Det holde ikke med gode forhold, det er mannskapet på Sørlandet som har æren for de gode plasseringene, sier han.

Det var også i overkant av 70 medseilere under Tall Ships Races.

– Det tok oss rundt 24 timer å lære opp medseilerne, så det har ikke vært noe problem å ha gjester om bord.

Skoleskip

Om kun få dager får skipet besøk av lærere, som skal undervise når Sørlandet legger ut på jordomseiling med en full skoleklasse om bord.

Elever fra hele verden skal ha sitt andre år på videregående om bord på skipet. Det ser kapteinen frem til.

– Det blir bra å få skolen i gang. Vi håper jo også at dette kan få bedret økonomien til skipet som lenge har vært dårlig, sier Blinkenberg.