– En fallitterklæring for supporterne fra Sørlandet

Starts supporterklubb, Tigerberget, avlyser turen til Oslo når Start møter Vålerenga borte søndag på grunn av for få påmeldte.

Viking - Start i Stavanger

Til kampen mot Viking i Stavanger var det kun 25 supportere med bussen. Til kampen mot Vålerenga mot Oslo er bussturen avlyst fordi kun 11 supportere har meldt seg på.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Supporterklubben trengte 20 påmeldte for å kjøre bussen, men bare 11 personer har meldt seg på turen. Dermed så Tigerberget seg nødt til å avlyse hele turen.

– Trist som f

– Det er en fallitterklæring for supporterne på Sørlandet. Laget vårt sliter i bunnen av Tippeligaen. Og det er nå de virkelig trenger all den støtte de kan få fra tribunene. Så er det bare 11 stykker av flere tusen supportere som velger å hjelpe. Det er for dårlig, sier pressetalsmann Torgrim Rygnestad i supporterklubben Tigerberget.

Han synes det er sørgelig at supporterne vender ryggen mot Start i motgangstider.

– Det er trist som f, som Ari Behn sa. Man blir målløs. Det skal ikke være sånn, sier han.

– Sitter langt inne

Til Starts bortekamp mot Viking for ti dager siden var den kun 25 supportere med på bussen til Stavanger.

Han synes det er synd at interessen rundt Start daler i nedgangstider, men sier er forståelig.

– Dessverre er det blitt sånn at når interessen for en ting er resultatorientert. Når laget gjør det dårlig sitter det langt inne å gå på kamp. Men det er når det butter at det virkelig trengs hjelp, sier Rygnestad.

Han mener spillerne trenger all den støtten de kan få i nedgangstider, og tror støtte fra tribunene kan avgjøre kamper i Strats favør.

– Spillerne sier at det er mye hjelp i støtte fra tribunene. Det er et spark bak, og det kan være avgjørende for å vinne kamper, sier Rygnestad.

– Folk gidder ikke

Problemer er ikke typisk for Sørlandet, hevder pressetalsmannen i Tigerberget.

– Det er slik er over hele landet. De ivrigste kommer, men de som ikke er «die hard fans» dropper ut når det går dårlig. Slik er det på alle arenaer.

– Problemet er at folk gidder ikke å gå på kamp for å se laget tapet. Når det går bra for laget, da kommer folk, sier han.

Supporterklubben har ikke satt inn noen ekstra tiltak for å mobilisere supporterne nå i høstsesongen.

– Vi i Tigerberget har ikke gjort noe ekstra. Men vi setter opp buss som koster en slikk og ingenting. Så folk kan ikke unnskylde seg med at de ikke har råd. Vi kan til og med ordne transport helt hjem til døra for en billig penge, sier han.

De vil ikke avlyse turer i resten av høstsesongen. Nå satser de på at kamplykken snur, og Start begynner å ta poeng.

– Vi gir ikke opp. Vi fortsetter å sette opp busser, i alle fall til Hønefoss og Drammen, sier Hygnestad.