Tidligere høyrepolitiker frikjent for korrupsjon

Søgnemannen Endre Tollefsrud, som trakk seg som kommunestyrepolitiker etter anklager om grov korrupsjon, er frikjent i Agder lagmannsrett.

Søgnemannen Endre Tollefsrud, som trakk seg som kommunestyrepolitiker etter anklager om grov korrupsjon, er frikjent i Agder lagmannsrett.

Tollefsrud ble tiltalt for korrupsjon og dømt i Kristiansand tingrett for å ha mottatt betaling for å gi oppdrag til et firma. Blant annet skulle han ha fått penger til en jaktur i Canada og Tollefsruds kone ble anklaget for å ha mottatt lønn for en stilling hun ikke hadde.

Dette er søgnemannen nå frikjent for i Agder lagmannsrett, og dommen er endelig.

Det samme gjelder to andre menn. Den fjerde personen i saken anket ikke dommen på samfunnsstraff fra tingretten.

Lettelse

Endre Tollefsrud sier til NRK at det har vært vanskelig for ham og familien. Den tidligere høyrepolitikeren valgte å trekke seg fra politikken da anklagene mot ham ble kjent.

Endre Tollefsrud

Endre Tollefsrud vurderer å flytte tilbake til Søgne. Nå bor han og familien i Spania.

Foto: NRK

– Det har vært fem tøffe år. Mediedekningen av saken har vært vanskelig for meg og familien min. Vi føler dommen nå er en lettelse, sier Tollefsrud til NRK.

Beskyttet barna

All publisitet om saken og korrupsjonsanklagene førte til at Tollefsrud flyttet med familien til Spania for å beskytte barna.

– Vi valgte å ta et skoleår med barna i Spania. Vi tenkte vi ville fokusere på andre ting enn tiltalen og usikkerheten. Det har vært positivt for familien å flytte til Spania, mener Tollefsrud.

– Barna skjønte nok mer enn de ga uttrykk for. Det ble en måte å beskytte dem på med å ta ett år i Spania, sier Tollefsrud.

Hør intervju med Tollefsrud

Framtid på Sørlandet

Tollefsrud er eier av 12 selskapet som driver med blant annet telemarketing, reklame, logistikk og it-tjenester. Han har permittert seg selv som leder mens saken har pågått. Firmaene har om lag 400 ansatte. Nå ser han lyst på å komme tilbake til Søgne.

– Planen er å skulle flytte hjem til Sørlandet når skoleåret i Spania er ferdig, opplyser Tollefsrud.

Trakk seg som politiker

Da saken med korrupsjonssaken sprakk, valgte søgnemannen å trekke seg fra politikken. Han ønsket ikke gjenvalg.

– Jeg var representant for Høyre i kommunestyret. Det synes jeg var artig. Hadde det ikke vært for denne saken, hadde jeg nok jobbet videre med politikken, sier Tollefsrud til NRK.

Han mener det er en bakside av medaljen å være politiker, fordi han er en offentlig person og navnet hans ble brukt i mediene da korrupsjonsanklagene ble kjent.