Ti ungdommer pågrepet i narkoaksjon

To personer under 18 år og åtte personer mellom 18 og 20 år er pågrepet i en aksjon på Møglestu videregående skole og på adresser i Lillesand og Kristiansand.

Møglestu videregående skole

Politiet gikk onsdag til aksjon blant annet på Møglestu videregående skole i Lillesand. Totalt er ti ungdommer pågrepet.

Foto: Kleiberg, Gunnar / NRK

– Vi hadde en aksjon som startet på onsdag i samarbeid med forebyggende og uro- og narkotikaavsnittet i Kristiansand, fordi vi har hatt opplysninger om narkotikabruk med utgangspunkt i en videregående skole i Lillesand, sier lensmann Kjetil Nygård i Lillesand.

Hentet på skolen

Av de ti personene som ble pågrepet, er seks eller sju elever ved videregående skoler i Lillesand eller Kristiansand.

Fem elever skulle onsdag hentes på Møglestu videregående skole, men bare to av dem var på skolen. De tre andre måtte derfor pågripes hjemme.

– De ble pågrepet på skolen av sivilt politi og tatt med inn til avhør. Vi har orientert skolene om mistanken og har hatt nært samarbeid med dem, sier Nygård.

Fem andre ungdommer er pågrepet på adresser i Kristiansand, og det er her de fleste beslagene er gjort.

Åtte ungdommer har fått forelegg, mens det hos to ungdommer ble gjort beslag som var mer alvorlige, ifølge lensmannen.

– I to saker er vi ikke ferdige ennå. En person er tatt med 10 gram hasj, mens en person hadde 50 gram av et hvitt pulverstoff som er sendt inn til Kripos for analyse.

Ville uroe miljøene

Nygård sier at lærere ved skolen over tid har vært bekymret for rusbruken blant elever på videregående skole i Lillesand.

– Vi er kjent med at det er rus i skolemiljøene. Det var med tanke på å uroe de miljøene og få satt en stopper for dem som driver med dette at vi gikk til aksjon.

Alle de pågrepne har fått tilbud om samtaler og oppfølging.