Ti ganger dyrere på 20 år

Dersom sjøeiendommen «Kampedalen» ved Ulvøysund selges for prisantydning, har den økt med 1,9 millioner kroner i året siden 1995.

Kampedalen i Blindleia

På 20 år har prisen for denne eiendommen i Lillesand kommune blitt ti ganger dyrere.

Foto: Mats Holst

Sjøeiendommen i Lillesand kommune inneholder et stort hus, dypvannsbrygge, sjøbu og to holmer.

I 1994 ble den innholdsrike eiendommen solgt for 3,9 millioner til et par fra Sørlandet. Nåværende eier, Europris-arving Dag Høili (46), sikret seg den 12,5 mål store eiendommen Kampedalen for 18 millioner kroner sommeren 2012, ifølge Dagens Næringsliv.

I dag ble den nyrenoverte luksuseiendommen lagt ut for salg med en prisantydning på 40 millioner kroner. Taksten er på 44 millioner kroner. Demed har «Kampedalen» blitt ti ganger dyrere på 20 år.

Kampedalen i Blindleia

Denne utsikten kan bli din for 40 millioner kroner.

Foto: Mats Holst

Interesse fra utlandet

Megleren som står for salget, Erik Steen hos Krogsveen, sier til DN at de skal annonsere internasjonalt, og regner med interesse fra både Emiratene, USA, Russland og England.

– Eiendomsmeglere er kjent for ofte å dra på i beskrivelser, men dette er utvilsomt en av de vakreste eiendommene i området. Boligmassen er på over 600 kvadrat. Tomten inkluderer to holmer i tillegg til dypvannsbryggen. Vi går også ut på det internasjonale markedet med Kampedalen, nærmere bestemt New York, London, Moskva og Emiratene, sier Steen til avisen.

Han forteller at den saudarabiske oljemagnaten som leide boligen under sitt sørlandsbesøk i sommer hadde flere folk i Norge som brukte flere uker på å vurdere forskjellige eiendommer i Norge, og falt ned på denne.

Kampedalen i Blindleia

Kanskje blir det en ejeik fra De forente arabiske emirater, eller en amerikaner som kjøper sjøeiendommen i nærheten av Ulvøysund i Høvåg.

Foto: Mats Holst

– Jeg har nok penger

Steen sto for utleien til oljemagnaten, og han tror ikke det er en umulig jobb å selge eiendommen ved Ulvøysund i Høvåg for 40 millioner i høst.

– Jeg tror sesongen har lite å si for akkurat denne typen eiendom. Det er sjelden det legges så eksklusive eiendommer ut for salg, sier Erik Steen.

Han opplyser at det er boplikt på eiendommen.

Huseier Alexander Høili sier han selger eiendommen fordi har ikke får brukt boligen nok, og at han ikke har hastverk med å få unnagjort salget.

– Jeg har nok penger, så det har ingenting med det å gjøre. Jeg tror det kan bli salg i løpet av høsten, og selger ikke om jeg ikke får prisantydningen, sier Høili til Dagens Næringsliv.