Thorkildsen vant i sesongdebuten

SE VINNERKASTET HER Andreas Thorkildsen sto for årets nest lengste spydkast da han vant i sin første konkurranse for året.

Thorkildsen

Thorkildsen kastet 87,59 meter i sitt lengste kast da han vant Super Grand Prix-stevnet i Doha.

Igor Janik fra Polen ble nummer to med 83.21, mens amerikanske Mike Hazle tok 3. plassen med 82.21.

Nordmannen fikk opp sitt lengste kast i første omgang.

Han kastet også 86,14 og 87,58, mens ett kast var dødt.

Ingen av Thorkildsens største rivaler var med i stevnet i Qatar.

Australske Jarrod Bannister har årets lengste kast med 89,02 meter som han fikk opp i Brisbane 29. februar.

Fornøyd trener

- Dette var bra, ingen tvil om det. En veldig fin åpning på sesongen, sa trener Åsmund Martinsen til NTB.

Sportssjef Ketil Tømmernes i Norges Fri-idrettsforbund var også svært imponert over det han så av Thorkildsen.

- Det er imponerende at han presterer slik med tre så gode kast i det første stevnet. Dette lover godt, sa Tømmernes til NTB.