NRK Meny
Normal

Thor satser alt på Tour de France

Etter to år uten deltakelse er Thor Hushovds hovedmål denne sesongen å delta i årets Tour de France. Men 36-åringen innrømmer at karrieren snart er over.

Thor Hushovd satser nå alt på å bli med i årets Tour de France, etter ikke å ha syklet rittet på to år. Men 37 åringen innrømmer at karriæren snart er over, og han er derfor opptatt å finne sin arvtaker.

VIDEO: Thor Hushovd håper på å bli med i årets Tour de France.

– Jeg har syklet ekstremt mange hundre tusen kilometer. Det begynner jeg å merke. Da tenker jeg ikke bare på sår fu, sier Hushovd lattermildt.

Hushovd har slitt de to siste sesongene. Skader og sykdom har satt sørlendingen ut av spill flere ganger. Dette har blant annet ført til at både OL i London og de to siste utgavene av Tour de France har gått fløyten.

Hushovd2

Thor Hushovd i kjent stil. Her under NM i fjor.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Alder er en hindring, men sånn er det. Det er likevel ikke umulig. Det er bare en lengre vei og hardere jobb for å få det til, sier han.

Kun et mål

Lørdag var han hjelperytter for kamerater i Bukkene bruse-rittet i hjembyen Grimstad. Selv brukte han rittet som trening til årets store mål.

– Jeg har bare en jobb å gjøre. Det er å komme meg i form til Tour de France. Klarer jeg det – ser BMC-ledelsen det. Da tror jeg også de tar meg med.

Etter to tunge sesonger tror han nå at storformen er på vei tilbake.

For to uker siden imponerte han da han kjørte knallsterkt i Paris–Roubaix. Selv om det ikke holdt helt til mål ga det en pekepinn på at oksen fra Grimstad kan være tilbake i godt gammelt slag.

Tviler på at han fortsetter til han er 40

Uansett, etter 15 år som proff og 27 år på sykkelen, gir trening hjemme i sørlandssola motivasjon til å fortsette.

– Når jeg er ute å sykler i medvind og sola skinner vil jeg sykle lenge, men når jeg snur og får motvind og regn vil jeg bare hjem. Det vitner vel om at det ikke er så lenge igjen av karrieren, smiler Hushovd.

– Holder du på til du er 40 år?

– Det tviler jeg på, men vi får se, svarer Hushovd.