Hopp til innhold

Kjemper for fengsel i Lillesand, men støtter plassering i Evje

Som lokalpolitiker kjemper ordfører Arne Thomassen (H) for nytt storfengsel i Lillesand. Men som stortingskandidat vil han ha fengselet til indre Agder.

Som lokalpolitiker kjemper ordfører Arne Thomassen (H) for nytt storfengsel i Lillesand. Men som stortingskandidat vil han ha fengselet til indre Agder.

Thomassen vil ha fengsel på Evje

– Som fylkespolitiker og stortingskandidat så er jeg helt enig i at det er det indre Agder som trenger nye arbeidsplasser. Her langs kysten er det lav arbeidsledighet og stor aktivitet, sier Arne Thomassen (H) til NRK.

I dag kastet fylkesmann i Aust-Agder, Øystein Djupedal, seg inn i debatten om lokalisering av nytt storfengsel i Agder. Justisministeren har lovet at det skal bygges fengsel i Agder, men det er ennå uklart hvor det skal plasseres.

Støtte fra Lillesand

Kanskje overraskende for mange omfavner Lillesands ordfører fylkesmannens forslag. Som kommunepolitiker har Thomassen siden 2005 jobbet med å få fengselet til en tomt på Kjerlingland i Lillesand.

– Da var bestillingen veldig klar fra dem som jobbet med dette at fengselet måtte ligge langs motorveien og kollektivaksen mellom Arendal og Kristiansand. Men vi trenger ikke å slåss for arbeidsplasser i den grad de må gjøre i indre Agder. Derfor vil jeg støtte dette fullt ut, sier høyrepolitikeren.

Fylkesmann Øystein Djupedal vet at en regjeringsoppnevnt arbeidsgruppe snart skal bestemme seg. Derfor vil han flagge sitt syn i saken.

Arbeidsplasser og barnefamilier

Djupedal mener fengselet må plasseres i indre Agder i Aust-Agder. Han argumenterer blant annet med at denne delen av fylket har størst behov for arbeidsplasser.

– Hvis man nå skal gå til det skritt å investere i et nytt fengsel i Agder, så mener jeg at de indre bygder i Aust-Agder bør velges, sier han til NRK.

Les også:

Djupedal mener ikke nødvendigvis at dette er den mest ideelle plassering i fylket, men han peker på at en plassering i innlandet vil skape et mer variert arbeidsmarked.

– Man vil få flere barnefamilier til å etablere seg, og den demografiske sammensetningen vil bli bedre. Over tid vil dette også være med på å løse de levekårsutfordringene man finner i de indre bygder, sier Djupedal.

Mange fengselsønsker

Sju ordførere øst i Aust-Agder mener Froland er beste plassering, mens Setesdal Regionråd er enige om at Evje bør velges

Ordførerne i Kristiansand og Vennesla mener nytt storfengsel bør plasseres på Støleheia i Vennesla.

Les også: