Skal ha tilrettelagt for prostitusjon på thaimassasje-salong

En kvinne i 40-årene er tiltalt for hallikvirksomhet ved sin thaimassasje-salong i Kristiansand.

Massasjesalong

NRK har tidligere fortalt om flere thaimassasje-salonger i Oslo som har tilbudt seksuelle tjenester. Nå er en kvinne tiltalt for å ha gjort det samme i Kristiansand. Bildet er hentet fra en salong i hovedstaden.

Foto: THOMAS MARTHINSEN / NRK

– Kvinnen er tiltalt for å ha fremmet andres prostitusjon, i egenskap av å være daglig leder og eier av en massasjesalong, sier politiadvokat Jørgen Henriksen.

Den 5. januar i år ble kvinnen pågrepet i forbindelse med en politiaksjon mot hennes massasjesalong, etter at politiet hadde fattet mistanke om salg av seksuelle tjenester på stedet. Ifølge politiadvokaten har salongen annonsert på sexsalg-sider på internett.

Jørgen Henriksen

Politiadvokat Jørgen Henriksen

Foto: Gjermund Håkonseth / NRK

Annonserte på nettet

– Vi mener det har foregått annonsering på nettsteder som benyttes i forbindelse med kjøp og salg av seksuelle tjenester, som kunder har respondert på. Det virker å ha vedvart fra sommeren 2017 til januar 2018. Vi har ingen oversikt over antall kunder, men politiet har pågrepet og bøtelagt en kunde der tidligere for kjøp av seksuelle tjenester.

De seksuelle tjenestene skal ha blitt utført av massører på salongen, ikke av den tiltalte kvinnen. Prostitusjon ikke ulovlig i Norge, men det er ikke tillatt å kjøpe seksuelle tjenester, eller tilrette for andres prostitusjon.

NRK har vært i kontakt med den tiltaltes forsvarer, Tone Skranefjell. Hun har ingen kommentar til saken.

Seks års fengsel

– Kvinnen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 315. Strafferammen er fengsel inntil seks år, men hva som er normal straffeutmåling varierer jo, sier Henriksen.

Den andre kvinnen som ble pågrepet og siktet under politiaksjonen i januar har fått sin sak henlagt, på grunn av bevisets stilling, opplyser politiadvokaten.

Saken skal opp i retten den 11. april.