NRK Meny
Normal

Testet BarneStreet

Den skal tidlig krøkes som god festivaldeltaker skal bli.

BarneStreet

Torsdag fikk flere barn en forsmak på BarneStreet, fordi arrangørene ville se om programmet fenget det unge publikum.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Neste uke går musikkfestivalen Canal Street av stabelen i Arendal.

Et av innslagene i årets festival er BarneStreet - barnas eget tilbud under festivalen.

- BarneStreet er noe vi endelig har fått i gang. Vi har hatt tilbud til barn også tidligere år, men de vil ha mer, og i år får de masse, lover pressesjef Hanne Juul.

Rytmer og sjørøvere

Torsdag formiddag ble barn invitert til øvelse på BarneStreet, for å se om alt er klart til mandag. Og tilbudene til barna blir mange.

Iskrem

Det blir mye å finne på når Canal Street arrangerer BarneStreet, men viktig er det alltid uansett med is.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

- Vi skal ha sjørøvertokt med kaptein Stein Gal, som trenger hjelp til å finne skatten sin. Her får barna en tur på sjøen med en ordentlig skute og en flott skattejaktopplevelse, sier Juul.

I tillegg skal det arrangeres diverse konserter, blant andre kommer Malin til Arendal. Det blir også aktivitetsdag, rytme-workshop, rocke-skole, barneparade og mye mer.

- Hvorfor satser dere så mye på barn på Canal Street?

- Nå er det fellesferie og Sørlandet er ferieland. Det er mange barnefamilier som besøker Arendal - og det er mange barnefamilier her fra før - det er viktig for oss å tilfredsstille et bredt spekter av publikum.

- Det er også moro å se entusiasmen barna viser når de får være med på aktiviteter som er tilrettelagt for deres ønsker og behov, sier Juul.