NRK Meny
Normal

Tenåringer siktet for ran og utpressing

Da den gjeldstyngede mannen ikke kunne betale «renter», ble han tvunget med på en kjøretur og utsatt for vold og ran.

Agder politidistrikt

Den unge mannen møtte selv opp på Kristiansand politistasjon for å anmelde saken.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Under bilturen som gikk fra Søm i Kristiansand til ulike steder i kommunen tirsdag i forrige uke, skal mannen ha blitt banket opp og ranet for det politiet omtaler som kostbare eiendeler.

– Mannen hadde pådratt seg en gjeld og klarte ikke å betale «renter». Han ble dermed tvunget med på bilturen. Turen opplevde han som en skremmende opplevelse, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon til NRK.no.

Jan Nesland hos politiet

Etterforskningsleder Jan Nesland.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Les også:

I underkant av 20.000 kr.

Nesland vil ikke opplyse hvordan den unge mannen hadde pådratt seg gjelden. Ifølge forklaringene skal gjelden beløpe seg til i underkant av 20.000 kroner.

Kristiansanderen skal ha blitt truet på det groveste og ble samtidig utsatt for vold på turen. Han hadde imidlertid ikke alvorlige skader i etterkant av hendelsen.

Mannen meldte seg selv ved Kristiansand politistasjon i forrige uke. De to mennene ble da pågrepet og satt i arresten. De ble senere løslatt.

Erkjenner ikke skyld

– De siktede bekrefter flere av de faktiske forholdene, men erkjenner ikke skyld. De har en annen forklaring enn fornærmede i saken, sier Nesland.

Mennene har vært i befatning med politiet tidligere, men omtales ikke som kjenninger.

De fleste eiendelene til den ransutsatte mannen har kommet til rette.