NRK Meny
Normal

Taxisjåfør slo til parkeringsvakt

Sjåføren nektet å flytte drosjen fra sykkelstien. Da parkeringsvakten skulle skrive bot gikk 28-åringen til angrep. Nå må han i fengsel.

Taxisjåfør sykkelsti Tordenskjoldsgate

Det var i dette sykkelfeltet i Tordenskjolds gate at drosjesjåføren parkerte ulovlig.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Det var 5. august i fjor at episoden skjedde i Tordenskjolds gate i Kristiansand sentrum. Drosjesjåføren hadde ifølge dommen parkert midt på en sykkelsti og var dermed til hinder for gående og syklende.

To parkeringsvakter kom over drosjen og ba sjåføren flytte kjøretøyet. 26-åringen nektet å følge pålegget.

Fløy ut i veibanen

– Han ble svært irritert over trafikkbetjentens handlinger og gikk ut av bilen og slo PDA-en, som trafikkbetjenten brukte til å skrive ut bot, ut av hånden til betjenten. Han traff kun PDA-en, som fløy ut i veibanen, landet på taket av en forbipasserende bil og på fortauet på andre siden av veien. Kort tid etterpå slo tiltalte mot parkeringsvakten med flat hånd, skriver dommerfullmektig hans Olav Røyr i dommen.

Slaget traff venstre side av ansiktet slik at brillene til parkeringsvakten fløy veggimellom. Mannen erkjente straffskyld for forholdet i retten, men nektet for å ha slått kvinnen i ansiktet, fordi han ikke husket dette. Retten fant ikke mannes forklaring troverdig.

Nå er han dømt til fengsel i 18 dager. Han må i tillegg betale erstatning for skader.

Kastet telefon ut i veien

Etter voldsepisoden grep parkeringsvaktens kollega etter telefonen for å ringe politiet. Taxisjåføren spurte om hun også skulle skrive ut bot.

– Parkeringsvakten tok telefonen sin opp til øret. Tiltalte rev telefonen ut
av hånden til henne og kastet den ut i veibanen. Deretter tok tiltalte tak i parkeringsvaktens adgangskort som hang rundt hennes hals, og rev det løs, skriver retten.

Taxisjåføren er ifølge dommen blitt arbeidsledig.