NRK Meny
Normal

Taubane til Fløyheia

En taubane vil lette adkomsten til Fløyheia og bli en ny turistattraksjon.

Anders Kylland

Anders Kylland vil ha taubane til Fløyheia, tomta med Arendals beste utsikt.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

En taubane vil lette adkomsten til stedet, og i tillegg være en turistattraksjon mener Kylland.

Også parkområdene nedover mot sentrum der taubanen skal gå over bør rustes opp, mener han.

Det er fylksleder for Frp og bystyrerepresentant i Arendal, Anders Kylland som sier dette, og viser fram den gamle staselige bygninger fra 50-tallet som nå troner på Fløyheia med Arendals beste utsikt.

Restaurant og taubane

Kylland er selv lærer på restaurantfag på skolen, og mener bygningen bør bevares og brukes til hotell, uterestaurant og en eventuell taubane opp fra Arendal sentrum.

På toppen av bygningen som nærmest er et tårn og hvor vi ser tydelige rester fra den gamle sjømannskolen (radar, antenner etc) vil Kylland ha uteservering.

Sjømannskolen

Kampen om hva skolebygningen på Fløyheia skal brukes til er i full gang.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Kampen om kremtomt

Bygningen er skreddersydd for hotell og restaurantdrift, med store kjøkken som i dag brukes i skolesammenheng, og en flott aula som var en gave fra en skipsreder på femti-tallet.

Maritim kunst

Det er mye maritim kunst i bygget og en rekke båtmodeller og maskiner som kunne vært en fin ramme rundt en forretningdrift.

I høst skal fylket starte arbeidet med å finne ut hva den gamle sjømannskolen på Fløyheia i Arendal sentrum skal brukes til i framtida.

Kylland er heller ikke avvisende til tanken om å bruke området til eldreboliger, men fylkesrådmann Arild Eielsens tanke om å bruke bygget til kontorplasser har Kylland lite sans for.

Strømsbu videregående skole holder nå til i bygningene, men skolen skal flyttes til Myra/Bråstad-området.

Utsikten over innseilingen til Arendal er fenomenal, sier fylkesrådmann Arild Eielsen.

Hotell eller kontor

- Det kunne vært et sted for et hotell eller et kontorbygg, sier fylkesrådmannen i Arendal om tomta som fylkeskommunen i dag eier.

Fylkeskommunen har bestemt at den videregående skolen, som ligger på denne kremtomta, skal flyttes i 2012. I høst starter fylkesrådmannen arbeidet med å finne ut hva tomten skal brukes til i framtiden.

På Arendals tak

- Sjømannskolen ligger så å si på Arendals tak, og Arendal kommune vil garantert melde sin interesse overfor fylkeskommunen. Det sier Nils Johannes Nilsen, Aps gruppeleder i bystyret.

- Det er det mest fantastiske området som finnes i kommunen, det er helt unikt og vil kunne skape mange muligheter for byens innbyggere i fremtiden, sier Nilsen. Han mener Arendal kommune må sikre seg kontrollen over tomta.

Det er Aust-Agder fylkeskommune som eier skolen og fylkesrådmann Arild Eielsen regner med at det blir kamp om denne kremtomta.

Den videregående skolen flyttes i 2012. Til høsten starter arbeidet med å finne ut hva området skal brukes til.