NRK Meny
Normal

Tatt med sykler for 60.000 kroner

To polske statsborgere ble tirsdag stanset med varebilen full av dyre sykler i det de skulle kjøre om bord i Superspeed.

Stjålne sykler

Dette er de fem syklene som ble beslaglagt på kaia i Kristiansand.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Tollerne fattet mistanke ved de to mennene og tok bilen til side for kontroll. I varerommet på bilen av merket Opel Vivaro var det stablet fem sykler – én barnesykkel og fire beregnet på voksne.

Med mistanke om at syklene kunne være stjålet, varslet tollerne politiet. Tjenestemenn kom ned til kaia og pågrep mennene på henholdsvis 32 år og 42 år. Mennene ble senere på dagen avhørt.

SuperSpeed

Mennene ble stanset av tollvesenet i det de skulle kjøre om bord i danskeferja Superspeed.

Foto: Svein Sundsdal

Kjøpt for 5000 kroner

– Mennene hadde en lite troverdig forklaring overfor tollerne. I senere avhør forklarte den ene mannen at syklene var kjøpt av en mann fra Litauen for 5000 kroner. Polakken traff vedkommende på pub, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til NRK.no.

Politiets undersøkelser i saken dokumenterer at minst én av syklene er meldt stjålet fra Rogaland.

Beslaget består av én barnesykkel med lav verdi, mens de fire andre syklene har langt større verdi. Politiet har fått taksert syklene. De har verdi fra 7000 til 30.000 kroner. Totalt har de en omsetningsverdi på opp mot 60.000 kroner.

Spor etter raid

Politiet i Rogaland har den siste tiden etterforsket en serie av innbrudd. Det er registrert nærmere 20 boliginnbrudd på under én uke. Eiendommer både i Sandnes, Stavanger og Jæren-området har hatt uvedkommende på besøk.

Politiet håper pågripelsen i Kristiansand kan være et viktig spor i etterforskningen av sakene i Rogaland.

Mennene erkjenner ikke straffskyld. De jobber til daglig i et firma i Stavanger og har bodd i Norge i to år.