NRK Meny
Normal

Politiet avslørte kokain i kroppen på to togpassasjerer

En full kroppsundersøkelse avslørte kokain i endetarmene på to utenlandske menn. De to ble tatt mens de ruset seg på en togtur til Stavanger, ifølge politiet.

Kjell Erik Eriksen, etterforsker

Etterforsker ved Agder politiet, Kjell Erik Eriksen forteller at to menn ble tatt med kokain inne i magen.

Foto: Kai Rune Kvitstein / NRK

– De to mennene er begjært varetektsfengslet etter at politiet har funnet det vi mener er 40 gram kokain i tarmen deres, sier etterforskningsleder hos politiet i Kristiansand, Kjell Erik Eriksen.

På toget mellom Oslo og Stavanger ble to nigerianske menn stoppet av politiet, da toget gjorde et stopp i Kristiansand.

Narkotika i hattehyllen på toget

– Den ene var påvirket av narkotika. De to reiste sammen og det ble også funnet narkotika i setet der de satt på toget, sier Eriksen.

I hattehyllen over dem lå en pose med 240 gram marihuana. Politiet gjennomførte en ID-sjekk, og de to ble deretter sendt til sjekk på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

– Der ble det avslørt at de også skjulte narkotika inne i kroppen, det politiet mener er 40 gram kokain ulikt fordelt mellom de to mennene.

En av mennene har erkjent skyld for 25 gram av marihuanaen som ble funnet.

Fare for unndragelse

Etterforskningslederen forklarer at de to mennene har erkjent skyld for stoffet de hadde i kroppen. De er i dag begjært varetektsfengslet fordi politiet mener det er fare for at de skal unndra bevis.

– Kjennelsen har vi ikke fått men vi håper de blir sittende i varetekt til får avklart om de har lovlig opphold i landet, understreker Eriksen.

Politiet mener at de to mennene kom til Norge og Agder fra Italia.