NRK Meny
Normal

Tatt med falske tusenlapper

To personer er pågrepet, mistenkt for å ha trykket opp falske tusenlapper.

Falsk tusenlapp
Foto: Odd Rømteland / NRK

To personer som ble pågrepet mandag etter at det ble oppdaget flere falske tusenlapper på Sørlandet, sitter i dag i avhør hos politiet i Mandal.

Etterforsket en annen sak

Det forteller politioverbetjent Nils Olaf Holbek ved Mandal politistasjon:

– I forbindelse med etterforskningen i en annen sak, så har politiet pågrepet to personer som vi setter i forbindelse med forfalskning av penger, og da disse pengene som er satt i omløp den siste tiden her på Agder, sier politioverbetjent Nils Olaf Holbek til NRK.

LES også: Falske tusenlapper på Sørlandet

– Vi har tatt beslag i flere falske tusenlapper og de kan vi koble sammen med andre falske sedler som er satt i omløp. Vi kan se det opp mot serienummer på andre sedler vi har fått inn, sier Holbek.

– Hvor sikre er dere på at dere har tatt de riktige bakmennene?

Serienumrene viktige

– Vi er ikke kommet så langt i etterforskningen , så jeg kan ikke gå i detaljer i forhold til saken. Men jeg kan si såpass at ved hjelp av serienumrene kan vi koble dem til andre sedler som er funnet i Mandal og Kristiansand.

– Kan du si noe om omfanget på saken?

– Det er ikke mange penger som er omsatt, men vi kan ikke gå ut med størrelsen på saken ennå.

Men Holbek bekrefter at de to pågrepne er fra Agder.

– De som måtte komme i kontakt med mistenkelige sedler må gjerne si fra til politiet umiddelbart, sier Holbek: – Den brede sølvstripa kan være en god indikator på om seddelen er falsk eller ikke, sier Nils Olaf Holbek.