NRK Meny
Normal

Tar selvkritikk

Statens vegvesen tar selvkritikk for dårlig informasjon i forbindelse med stengingen av E18 i Lillesand. Stengingen utsettes.

Vegvesen på tunnel-befaring

Vegvesenet og Mesta på befaring ved Vallesverd-tunnelsene mandag - utsetter arbeidene i to uker.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Vegen var planlagt stengt fra i morgen og ut i neste uke, på grunn av fjellrensking på utsiden av Vallesverd-tunnelene.

Statens Vegvesen har i dag sittet i møte med Mesta, og funnet ut at stengingen utsettes, slik at bilførere og næringsliv får bedre tid til å forberde seg, sier distriktsjef Kirsten Lindeberg i Statens vegvesen i Aust-Agder.

 

Stenging om to uker

Kirsten Lindeberg

Distriksjef Kirsten Lindeberg i Statens vegvesen i Aust-Agder

Foto: Svein A. Sundsdal / NRK

 

Privatpersoner, næringdsdrivende og Agder OPS har vært kritiske etter at varselet om stengt E18 kom bare få dager i forkant.

Det er nå klart at E 18 først stenges om knappe to uker, lørdag 13. oktober, og Lindeberg sier informasjonen kunne vært gitt på en bedre måte.

E 18 blir stengt på dagtid mellom klokka 9 og klokka 19, og det er omkjøring over Birkeland. Arbeidene ventes å ta en uke.

Dagtid

Vegvesenet har også vurdert å gjøre arbeidene om natten, men det er umulig på grunn av sikkerhetshensyn. Mesta har gitt klar beskjed om at arbeidet er så risikofylt at det ikke er forsvarlig å gjøre det i mørket.

Trafikken skal omdirigeres fra Timeneskrysset i Kristiansand over riksvei 41 til Birkeland og videre på riksvei 402 til Lillesand, en vei som ikke har samme standard som E18. Dette har også vært en hodepine for vegvesenet.

Nødvendig arbeid

Hun sier at arbeidene med fjellrensking ved Vallesverd-tunnelene må gjøres. Det har vært flere uhell med stenblokker som har falt ned i veien.

- Det er en av de mest trafikerte veistrekningene i hele Aust-Agder og på grunn av uhellene som har vært, er det viktig å få gjort dette nå, sier Kirsten Lindeberg.