NRK Meny
Normal

Tar politihusleie til to statsråder

Politiet på Agders husleie blir en sak for to statsråder. Prisforskjellene gir merkelige utslag, sier stortingsrepresentant.

Kristiansand tinghus
Foto: Odd Rømteland / NRK

Saken om politiet på Agders husleie i Tinghuset i Kristiansand blir en sak for to statsråder.

Stortingsrepresentant Inger Løite fra Arbeiderpartiet Aust-Agder vil ta opp med justisministeren og administrasjonsministeren saken om at Agder politidistrikt betaler vesentlig mer i husleie enn andre statlige etater i Kristiansand.

 

Inger Løite
Foto: www.stortinget.no

15 politifolk

I går sa administrasjonssjefen i Agder politidistrikt at forskjellen i husleie utgjør det samme som det koster å ha 15 politistillinger, antallet stillinger som på grunn av budsjettsituasjonen må stå ubemannet neste år.

- Det virker jo helt feil hvis det er slik at dyre husleier gjør at vi får en dårligere polititjeneste, sier Inger Løite fra Arbeiderpartiet, Aust-Agder. Hun sitter i Stortingets forvaltningekomite. Det er den komiteen som har med fornyings- og administrasjonsministeren å gjøre, den samme ministeren som administrerer Statsbygg.

Prisforskjeller

Agder politidistrikt leier av Statsbygg og betaler nesten 1500 kroner pr. kvadratmeter. Fylkesmannen i Vest-Agder leier av Entra og betaler drøye 1000 kroner. Begge utleiere er statlige bedrifter. Løite tar høyde for at det kan ligge detaljer i leieavtalene hun ikke kjenner og som gjør at Statsbygg tar en høyere pris. Men hun reagerer på at Statsbygg tar en pris som ligger 10 - 15 prosent over markedsprisen for kontorlokaler i Kvadraturen i Kristiansand.

- Jeg synes det virker urimelig uten å kjenne alle detaljer i saken, men dette vil jeg undersøke med statsrådene, sier Løite.

Politireformen

Justisminister Knut Storberget og fornyings- og admininistrasjonsminister Heidi Grande Røys kommer på et eller annet tidpunkt til å få spørsmål om hvorfor prisforskjellene er så store, for Løite synes det er rart at det skal gå ut over kvaliteten på agderpolitiets arbeid.

- Det er nok mange ting som vi må gå gjennom når det gjelder politireformen. En viktig ting er dette med politiråd ute i kommunene, slik at vi kan starte diskusjonen om hva slags politi vi ønsker. Lokalpolitikere bør engasjere seg i det slik at vi får et godt samspill mellom politiet og det politiske liv, sier Løite.