Hopp til innhold

Tar afrikansk sving til Arendal

Arendalittene får et fortrinn i Haba Haba-dansen. I god tid før den internasjonale MGP-finalen går av stabelen skal trinnene terpes på.

Stella Mwangi

12. februar danset og sang kenyansk-fødte Stelle Mwangi seg inn i mange norske hjerter. (arkivfotO9

Foto: Øystein Sanne, NRK

Arendal bibliotek tar konsekvensene av at det er skikkelig Haba Haba feber i Norge og at Stella Mwangis sang topper både Spotify, Wimp, I-tunes og VG-listene.

Nå vil biblioteket lage litt liv og røre og vil lære sine gjester denne eksotiske dansen, på sin familiedag, lørdag 5. mars.

Søker danseinstruktør

Men biblioteket har et aldri så lite problem, de mangler en instruktør som kan dansen. Derfor etterlyser de nå en danseglad person som kan lære unge og eldre arendalitter Haba Haba.

Hvis du har øvd deg foran TV-en og mener du har fått Haba Haba-rytmen i kroppen, ta kontakt med Arendal bibliotek.

– Det hadde vært fantastisk. Vi tror og håper vi skal få dette til. Vi er så optimistiske at vi har meldt i fra til Tono, så rettighetene er nå i orden. Så er det noen der ute som har lyst og mulighet til å påta seg instruktørrollen så hadde det vært supert om de tok kontakt med oss, sier Inger Elise Nipedal på bibilioteket.

Stor i Afrika


To måneder kan arendalittene trene på dansegulvet før Stella Mwangi skal representere Norge under semifinalen i Düsseldorf 10. mai. Selve Eurosong-finalen er 14. mai og Norge må kvalifisere seg fra semifinalen for å kunne delta der.


Mwangi er er allerede stjerne i Afrika, har varmet opp for Busta Rhymes og sunget for Nelson Mandela. I 2008 ga hun ut plata Living for Music, og har hatt flere hits i en rekke afrikanske land.

Hun har vært nominert til Årets nykommer i MTV Africa Music Awards, og fått prisen for beste kvinnelige artist i Øst-Afrika.