En uventet dusj med øl

Ølet sprutet alle veier da det lokale mikrobryggeriet skulle teste hvordan de tar gammel fabrikkhistorie i bruk for å slukke tørsten til festivalgåere.

Det lokale mikrobryggeriet tar i bruk gammel Hunsfos-historie når tørste Venndøler skal få slukket tørsten under morgendagens Hunsfest.

Johnny Hodnemyr og Trygve Aas fikk seg en dusj øl da de testet en helt spesiell tappekran.

Et sprinkleranlegg fra den nedlagte papirfabrikken i Vennesla får nemlig gjøre nytten som tappekran.

Hunsfos bryggeri har for aller første gang laget et eget festivaløl til Hunsfest, det store musikkfestivalen som arrangeres i Vennesla for andre gang.

I år stiller CC Cowboys, Morten Abel, Sivert Høyem og Valkyrien Allstars på scenen. Arrangørene har i år sørget for at festivalfolket får kjøpe eget festivaløl med historisk sus.

Tidligere ansatte røres av ideen

– Dette er med på å gi oss identitet og det er ekstra gøy for dem som har jobbet her. Det er mange som blir rørt når de ser at dette sprinkleranlegget blir brukt på nytt, sier Johnny Hodnemyr fra Hunsfos bryggeri.

Hunsfos

Hunsfos-pipa er et velkjent landemerke i Vennesla.

Foto: NRK

Bryggeriet er nemlig blant bedriftene som holder til i lokalene til den nedlagte papirfabrikken Hunsfos Fabrikker, som gikk konkurs i 2011.

Sprinkleranlegget til den gamle papirfabrikken har sett sine beste dager. Men der det før rant vann, skal ølet nå flomme.

Mener de har uvanlig kortreist øl

– Jeg må få en smaksprøve, ler Trygve Aas fra Hunsfos næringspark når NRK er til stede for å teste bryggeriets tappekran. Samtidig får han seg en dusj med øl.

– Vi har boret et 150 millimeter hull i veggen for å kunne hente ølet rett ut fra bryggeriet, så mer kortreist øl kan du nesten ikke få, smiler Hodnemyr.

Den første testen av kranene ender med at det syder øl ut av sprinkleranlegget litt for mange steder. Så bryggeriet har en liten jobb å gjøre for alt er klart til servering i morgen når bygdefolket samles til Hunsfest.

Hunsfos bryggeri

En stolt bryggerigjeng foran sin kreative tappekran.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK