Anja Brekke holder også kurs i tilberedning av de populære spansk smårettene. Og har du litt i kjøleskapet, så er det ikke nødvendigvis så mye som skal til for å lage tapas.
Vi kan ikke gi hele rekken av tapasoppskrifter, til det blir lista for lang.
Men her er et par oppskrifter som Anja selv vil anbefale:
Dadler m/bacon
Anja Brekne lager tapas i studio (foto: Gunnar Kleiberg)
Til denne retten trenger du dadler og bacon i skiver.
Rull en baconskive rundt daddelen. Stek den i panne i litt olje.
Nyt det!
Lammespyd
Her trenger du:
400 gram kvernet lammekjøtt
400 gram kvernet oksekjøtt
1ss spisskumm
1/2 ss paprikapulver,
finhakk:
1 liten fersk chili
4 fedd hvitløk
2 dl frisk koriander
1/2 ss aromat
salt og pepper
Alt blandes sammen og settes rundt flere spyd.
Spydene stekes i ovn ved 165 grader i 15 minutter.
Andre ideer til retter.: Bruk fantasien og litt sopp, hvitløksbrød, kjøttboller, grillet paprika osv.
Velbekomme.
Anja Brekne lager tapas i studio (foto: Gunnar Kleiberg)