Tap for park-aksjonistene

Planutvalget i Arendal vil ha en forholdsvis stor utbygging i Barbu. Det viste debatten i planutvalget onsdag ettermiddag.

Planutvalget i Arendal

FLERTALL: Det politiske flertallet vil bygge ut i Barbu. I midten sitter fungerende ordfører i planutvalget, Tormod Vågsnes.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Flertallet støtter rådmannens forslag som innebærer utbygging, åpning av arbuelva, strandpromenade og grøntområde.

Ruster opp sentrum

Samtidig rustes det gamle sentrum av Arendal kraftig opp, for å understøtte byen.

– Vi er skuffet, men slaget er ikke tapt. Saken skal opp i bystyret for endelig avgjørelse om ei uke, og vi kjemper videre, sier Øystein Bjørløw i parkaksjonen til NRK.no.

– Vi har kjempet godt og kommet med mange gode innspill, men jeg føler ikke at politikerne er på linje med innbyggerne i Arendal by, sier han.

Behandlingen i planutvalget ble preget av at Høyre la fram et nytt forslag, og hvor det er utpekt plass til et badeland.

Barbu-tegning

DEBATT: Denne skissen fra Høyre skapte debatt på grunn av at badeland er inntegnet nede til venstre.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Utsettelse

Høyres gruppekleder Einar Halvorsen fikk motbør, blant annet fra Arbeiderpartiets gruppeleder Nils Johannes Nilsen. Han mente det nye forslaget vil innebære en ny utsettelse, noe Halvorsen tilbakebeviste.

Aksjonistene gir ikke opp kampen.

– Vi kommer til å stå på og prøve å snakke med politikerne. Vi vil skrive nye innlegg i avisen og oppfordre innbyggere som føler seg lurt av politikerne til å gjøre det samme, sier Bjørløw.

– Slaget er ikke tapt på noen som helst måte. Det skal en reguleringsprosess til også. Vi vet ikke noe om høyder og kva man havner på der. Det slaget er ikke tapt, sier han.