Talent fikk stipend

Hanne Kolstø fikk 50 000 kroner i stipend fra stiftelsen Cultiva.

Hanne Kolstø
Foto: Tor Erik Schrøder

Hanne Kolstø er en allsidig artist som ikke er redd for å leke med sjangre, heter det i begrunnelsen fra Cultiva Express talentstipend 2009. Stipendet er på 50 000 kroner.

Stimulere unge talenter

I juryens begrunnelse heter det videre: I desember 2006 vedtok Cultivas styre å opprette et nytt talentstipend. Stipendet på kr 50 000 gis til et talent som står bak et av prosjektene som Cultiva Ekspress har støttet i løpet av året. Stipendet er ment som en honnør og et bidrag til videre arbeid, og vi ønsker at dette kan inspirere og stimulere unge talenter til å videreutvikle seg i Kristiansand by.

Det er Trafo som administrerer Cultiva Ekspress, og det er Trafo som har plukket ut talentet som mottar stipendet for 2009. Noen av de 54 prosjektene som har vært vurdert har fått innvilget støtte fra Cultiva Ekspress i 2008, andre i løpet av 2009, men kriteriet for nominasjonen er at prosjektet er fullført i tiden etter forrige stipendutdeling.Det er i år tredje gang stipendet skal deles ut.

Ansgar Gabrielsen og Hanne Kolstø

Ansgar Gabrielsen deler ut talentstipendet til Hanne Kolstø

Foto: Tor Erik Schrøder

Leker med sjangre

Hanne Kolstø, årets talent, er ikke redd for å leke med sjangre, og opererer fritt i det vidstrakte landskapet mellom eksperimentell jazz-elektronika, volumiøs poprock, minimalistisk trip- hop, og sjelfull singer-songwriting, hele tiden med den gode popmelodien i bunn. De siste to årene har hun vært involvert i flere gode prosjekter i Cultiva Ekspress- regi, og det er plata med bandet Love:Fi som nominerer henne til årets talentstipend.

Grisen
Foto: Grafikk:Kari Løberg Skår / NRK

Siden hun flyttet fra Sykkylven til Kristiansand for sju år siden har hun jobbet hardt og har utviklet et særpreget og modent musikalsk uttrykk. Etter endt utdanning ved rytmisk linje på UiA har hun valgt å etablere seg i Kristiansand. Selv om hun eier egen leilighet i Posebyen har hun valgt bort fast jobb for å satse 100 % på karrieren. I stedet turnerer hun friskt, alene, som oppvarming for andre artister, eller sammen med et av de fire bandprosjektene hun står bak. Et av dem er Post som nesten nådde til topps da årets unge Jazzmusikere for 2008 ble kåret.