Sykehusdirektøren må rive trappa

Politikerne i Kristiansand pålegger sykehusdirektør Jan Roger Olsen å rive betongtrappa han har bygd fra boligen sin og ned til sjøen i Randesund.

Sykehusdirektør anklages for brudd på byggetillatelsen

Slik så sykehusdirektørens eiendom ut i slutten av mai. Olsen mener den framstår annerledes i dag og er skuffet over at ikke byutviklingsstyret som var på stedet i juni – ikke tok en befaring før dagens møte.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Jan Roger Olsen direktør Sørlandet sykehus

Jan Roger Olsen fikk refs for brudd på byggetillatelsen og må gjøre endringer på eiendommen sin i Fidjekilen. (arkivfoto)

Foto: NRK

Med seks mot tre stemmer vedtok byutviklingsstyret at Olsen må fjerne den 20 meter lange trappa, som er bygd annerledes enn det var søkt om, skriver Fvn.no.

Bare Høyre og Frp ville imøtekomme direktøren ved Sørlandet sykehus.

Tøyet byggetillatelsen

Olsen fikk i 2008 tillatelse til å bygge en tomannsbolig til sine barn og seg selv foran sin egen bolig i Fidjekilen. Byggegrensa ned mot sjøen gikk tvers gjennom tomannsboligen og byggetillatelsen var omstridt.

Betingelsen var at området fra det nye bygget og ned mot sjøen skulle holdes grønt. Kommunen ønsker å ta vare på naturen ned mot sjøkanten.

I 2011 fikk han så godkjent en trapp som ifølge etaten var plassert diskré i terrenget, med grusbelagte avsatser og bruk av naturstein. Men Olsen har anlagt en større utfylling for terrasse nedenfor tomannsboligen, dekket med bark, i tillegg til en steinmur og den omstridte betongtrappa ned til brygga.

Vurderer å anke vedtaket

Sykehusdirektør anklages for brudd på byggetillatelsen

Olsen mener politikerne har hatt fokus på trappa og ikke eiendommen som helhet. (foto fra mai 2012)

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Det var i vår at Fylkesmannen og kommuneadministrasjon ba om en forklaring, fordi de mente Olsen hadde tøyet byggetillatelsen. Både utfylling og trapp var for ruvende, etter deres syn.

I dag ble saken behandlet i byutviklingsstyret hvor Høyre og Frp tok til orde for å vise storsinn, mens leder Grete Kvelland Skaara (KrF) var en av dem mente at trappa må endres.

– Trappa er ikke i samsvar med søknaden, og gir et helt annet inntrykk. Den er blitt mer dominerende, sa utvalgslederen.

Jan Roger Olsen sier til Fædrelandsvennen at han er skuffet over resultatet og at han vil vurdere en anke til Fylkesmannen.