– Over all forventning

Svømmere fra hele landet fylte svømmehallen i Kristiansand under helgens Aquarama Open. Stevnelederen fastslår at arrangementet har vært en stor suksess.

Petter Bratland med svømmebasseng i bakgrunn

Stevneleder Petter Bratland er fornøyd med årets Aquarama Open.

Foto: Lars Hægeland / NRK

– Helgen har overgått alle forventningene jeg hadde. Nå går jeg bare rundt og samler inn ros, sier stevneleder Petter Bratland.

Med svømmeklubbene Varodd og Vågsbygd i ryggen samlet han over 750 svømmere fra hele landet i Aquarama i Kristiansand.

Det er femte år på rad at svømmestevnet arrangeres og til tross for færre deltakere enn førsteåret kan Bratland konstatere at stevnet har vært en suksess.

– Nå gikk jeg nettopp en runde og serverte kaffe til noen trenere og det er bare positive tilbakemeldinger å få, sier han og legger til at arrangementet nesten har gått av seg selv siden fredag.

Svømmer stikker hodet opp av bassengvannet.

Det gikk unna når juniorklassen svømte søndag.

Foto: Lars Hægeland / NRK

Mange lokale talenter

Svømmehallen som brukes til arrangementet stod ferdig i 2013 og erstattet gamle Kristiansand svømmehall. Bratland tror det nye anlegget har hjulpet på utviklingen i området.

– Hallen har vært veldig positiv for svømmemiljøet her i området. Vi ser at utviklingen av talentene går riktige veien.

Han peker spesielt på Vågsbygd svømmeklubb hvor det nå er kommet flere unge talenter i klubben.

Mari Riiser med svømmebasseng i bakgrunnen

Mari Riiser er fornøyd med helgens resultater.

Foto: Lars Hægeland / NRK

– I Vågsbygd svømmeklubb er det nå et generasjonsskifte. De store er flyttet ut av byen, og de unge tar over.

Et av talentene fra Vågsbygd er 11 år gamle Mari Riiser. Hun har gjort det godt denne sesongen og er fornøyd med helgens stevne.

Klar for junior-EM

Også i medarrangørklubben Varodd svømmeklubb blomstrer talentene. I helgen stilte klubben med 40 svømmere og rekrutteringen har også tatt seg opp på herresiden. En av Varodds aller største stjerner er likevel en jente. 16 år gamle Malene Rypestøl har allerede kvalifisert seg til junior-EM i slutten av juni, og brukte svømmestevnet i helgen til å teste formen.

Malene Rypestøl gjør seg klar til svømming

Malene Rypestøl har allerede kvalifisert seg til junior-EM og tok helgens arrangement som trening.

Foto: Lars Hægeland / NRK

– Det har gått greit, og formen er der den skal være, sier Rypestøl og legger til at det er litt ekstra spenning i å svømme på hjemmebane.

Over 150 frivillige har vært med for å gjøre arrangementet mulig. Billettinntektene viser også at det har vært mye publikum inn og ut av dørene i løpet av helgen. Svømmestevnet har sin siste dag søndag ettermiddag.