NRK Meny
Normal

Svindlet for en million

Sørlendinger er svindlet for nesten en million kroner av rumensk kortsvindler.

Betalingsterminal
Foto: Sara Johannessen / Scanpix

En rumener er etterlyst av politiet i forbindelse med en omfattende kortsvindel.

I sommer skal rumeneren ha gått inn i leketøysbutikken Barneland på Sørlandssenteret, gjemt seg til butikken stengte og i løpet av natten montert såkalt skimmer-utstyr i forbindelse med betalingsterminalene.

Til nå foreligger det 170 anmeldelser fra folk som har fått tappet bankkontoen sin for penger, og totalt er sørlendinger blitt svindlet for nesten en million kroner.

LES OGSÅ: Tappet kort for 82 000

Gjert Erik Karlsen

Gjert Erik Karlsen: 170 anmeldere mistet en million kroner

Foto: Lars Helge Rasch / NRK

Skimmerutstyret som var plassert i butikken i Sørlandsparken har satt svindlerne i stand til å lage nye betalingskort. Pengene er trukket fra kontiene til de 170 sørlendingene i Hong Kong, Italia, Canada, Thailand, Spania og Romania.

Politiet har mistanke til en bestemt peron som skal ha vært i lokalene, og etterlyser ham, men mannen er forsvunnet.

– Vi kan foreløpig ikke peke på noen konkret forbindelse mellom denne saken og saken for et halvt år siden da mange sørlendinger ble svindlet i forbindelse med skimmingutstyr på ubetjente bensinstasjoner, sier leder for øko-teamet i Agder politidistrikt, Gjert Erik Karlsen, til NRK Sørlandet. – Men vi ser en helt klar forbindelse til montering av skimmerutstyr på en bensinstasjon på Birkeland., sier Karlsen.