Svært skuffet over Start-tap

Det er ei gåte hvordan Start framsto som to ulike lag da de tapte 2-3 for Aalesund på Sør-Arena. Det sier ein skuffet trener, Knut Tørum.

Knut Tørum

Knut Tørum så at Start mer eller mindre falt sammen i 1. omgang - etter å ha startet kampen forrykende.

Foto: Leif Dalen/NRK

– Periodevis fungerer det meste som det skal og vi har initiativet og viser sjanseskapende og bra fotball - og har kontroll på Aalesund. Så plutselig så skjer det meget enkle feil. Vi mister både innitiativ og selvtillit og svingen over det vi gjør, sier Tørum.

Han har ingen god forklaring på hvorfor dette skjer, og er mektig skuffet over kampen søndag kveld.

Store svingninger i Start-spillet

Start åpnet bra og Jesper Mathisen sørget for kampen første mål etter 13 minutters spill. Ole Martin Årst hadde et par stor sjanser til å øke ledelsen, men lykkes ikke.

Jesper Mathisen skorer

Jesper Mathisen satte første mål.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Etter 20 minuttes spill faller Start-laget litt sammen. Aalesund meldte seg i stedet på skoringslista med 2 raske mål mot slutten av første omgang. Start prøvde å slå tilbake , men det stemte dårlig framover.

Aalesund fotsatte det gode spillet, og fikk nok en suser inn bak Starts målvakt Kenneth Høie.

Tøffe kamper venter

15 minutter før kampslutt lykkes endelig Årst og reduserte til 2 - 3.

- Vi åpnet forrykende med et høyt press, men ramler litt sammen. Aalesund truer bakrommet veldig hardt og klarer å straffe oss der. Det er skuffende at vi ikke klarer å justere oss inn igjen, sier Ole Martin Årst.

Han ser fram til de neste kampene - som garantert vil bli tøffe.

– Vi gleder oss til store kamper med Brann borte i Bergen 16. mai og Rosenborg deretter her i neste hjemmekamp, sier Årst.