NRK Meny
Normal

Her står 3 av 4 parkeringsplasser tomme

Parkeringshuset ved Kilden teater- og konserthus i Kristiansand har lavt belegg. Kun 1 av 4 parkeringsplasser blir benyttet på kveldstid.

Parkeringshus ved Kilden

Glissent i P-hus Kilden. I gjennomsnitt blir kun en av fire plasser brukt på kveldstid.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Det førte i fjor til et underskudd på 3,1 millioner kroner.

– Belegget i parkeringshuset er avhengig av forestillingene i Kilden, sier daglig leder i Kristiansand parkeringsselskap, Raymond Solaas.

– Dersom Kilden har store forestillinger, og kanskje to i løpet av samme kveld, kan det bli et veldig godt belegg, nærmere 75–80 prosent. I gjennomsnitt er belegget på 24 prosent, og det må jeg si er for lavt.

Raymond Solaas

Parkeringsselskapets leder, Raymond Solaas, håper på fullere parkeringshus med økt aktivitet på Silokaia.

Foto: Svein Johnsen/NRK

400 plasser

Parkeringshuset har 400 parkeringsplasser, og er ett av byens to største, sammen med P-hus Slottet, øverst i Markensgate.

Et underskudd på 3,1 millioner kroner i året, det er noen kroner, det?

– Ja, det er jo det. Og det presser jo selvfølgelig våre marginer, sier Solaas. Men de folkevalgte var jo klar over at det kunne bli røde tall da de kjøpte dette huset, minnes Solaas.

– I alle fall de nærmeste årene. Vi får håpe at det blir et bredere grunnlag for besøk og bedre resultater når prosjektene på Silokaia kommer i gang, og kanskje også museum på Odderøya, sier han.

Ikke overrasket

Parkeringshus ved Kilden

Kilden P-hus blir lite brukt. I fjor førte det til et underskudd på 3,1 millioner kroner.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

– Dette har bystyret vært klar over hele tida, sier varaordfører Jørgen Kristiansand (KrF).

– Det ligger i et område som for tida har relativt liten dekning, men vi vet at dette vil endre seg de neste årene. Dermed vil sannsynligvis belegget øke, tror han.

– Alternativene er å selge det nå i tidlig utviklet fase, sitte på det en stund og deretter selge det, eller beholde det.

Jeg tror det er klokt å bli sittende med eierskapet, sier Kristiansen.