Lover magiske øyeblikk med Vega på Canal Street

Arrangørene lover magiske øyeblikk når den amerikanske artisten Suzanne Vega spiller på hovedscenen på Canal Street i Arendal 24. juli.

Suzanne Vega

Suzanne Vega kom i fjor ut med sitt første album på sju år. Nå kommer hun til Sørlandet.

Foto: George Holz

Vega står på festivalens hovedscene på Sam Eydes plass samme kveld som Beth Hart skal spille. Med disse to på plass lover arrangørene magiske øyeblikk for publikum.

– Den vi ønsket oss mest

Suzanne Vega er internasjonalt kjent som en av de mest briljante singer/songwritere i sin generasjon. Hun er kanskje best kjent for låter som Luka og Tom's diner.

– Suzanne Vega var en av de artistene vi aller mest ønsket oss til årets festival. Å få henne til Arendal er en fantastisk følelse, og skaper forventninger om en stor og sjelden opplevelse, sier festivalleder Mats Aronsen for Canal Street i en pressemelding.

Tro mot sin stil

Han legger til at Suzanne Vega er fortsatt er en svært aktiv artist. I 2014 kom hun for første gang på sju år ut med albumet «Tales from the Realm of the Queen of Pentacles».

– Hun er fortsatt tro mot sin personlige, introspective låtskriverstil, og med en stemme som er beskrevet som «kjølig, tørr, sandpapir-aktig, halvt hviskende», sier Aronsen.

Vega slo igjennom med sin selvtitulerte plate Suzanne Vega i 1985, som høstet strålende kritikker fra verdenspressen. Men det var først da hun i 1987 ga ut andrealbumet Solitude Standing med låten Luka om overgrep på barn, at hun med et slag vant det store verdenspublikummet, og ble en stemme for en hel generasjon. Senere ble også Tom’s Diner fra samme album en megahit.

Andre artister som er booket til sommerens Canal Street:

BETH HART (US) // BO KASPERS ORKESTER (SE) // VIOLET ROAD // PIXEL // BEL CANTO // VAMP // // HEDVIG MOLLESTAD trio // RAYLEE // JAA9 & ONKL P // KEWIN BOWYER (UK) // ANNELI DRECKER // CHILI VANILLA