Hopp til innhold

Supportere vil boikotte Start-kampene

Supportergruppen Ultras 1905 vil ikke delta på flere av Starts hjemmekamper denne sesongen etter at flere medlemmer har blitt utestengt fra Sparebanken Sør Arena.

Sør Arena

Supporterne er viktige for Start. Nå boikotter Ultras 1905 Starts hjemmekamper resten av sesongen. (Arkivfoto)

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Fotballsupporterne tilknyttet Ultras 1905 skriver på Facebook at fem supportere er utestengt av styret i Start uten at man har hatt noen form for dialog om dette.

Det var fotballsupporternes «show» på tribunen i Mandal i kampen mellom MK og Start 2 som førte til utestengelsen.

Ingen dialog

Ultras skriver at supporterne har ønsket dialog med klubben i denne saken, men at styret i Start ikke har ønsket verken dialog eller noen annen form for kontakt.

Nå svarer supporterne med å ikke komme på stadion resten av sesongen for å støtte laget i de hjemmekampene som gjenstår.

«Som et svar på Start sine sanksjoner mot enkeltpersoner i Ultras 1905 hadde vi en aksjon i kampen mot Viking, vi forlot feltet samlet sammen med Gyldenløves og venner (Ca100pers) og det har vi hørt fra flere hold at var merkbart. Resten av sesongen blir ikke Ultras 1905 å se på Sør Arena som gruppering, det blir heller ikke nedlagt mer tifo-arbeid for i år», skriver Ultras på Facebook.

– Vi takker alle som støtter oss i denne saken og håper styret i Start skjønner hvor mye vi betyr for tribunelivet i Kristiansand og sådan hvor mye vi ønsker å tilhøre det, heter det i uttalelsen fra fotballsupporterne.

Beklager avgjørelsen

Even Øgrey Brandsdal

Administrerende direktør i Start Even Øgrey Brandsdal beklager supporternes avgjørelse.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– At de velger å ikke støtte Start lenger er trist for oss alle, sier administrerende direktør i Start Even Øgrey Brandsdal til NRK.

Han mener fotballsupporterne i Ultras 1905 bør tenke seg om en gang til i denne saken, og han inviterer gjerne til dialog med fotballsupporterne.

– Når vi mister folk som skaper god stemning på arenaen så vil det selvfølgelig bli en litt annerledes ramme rundt kampen. Jeg håper at de som har valgt å si dette tenker seg litt godt om. De var kanskje ikke så fornøyd med at noen ble utestengt, men nå får vi gå i dialog og se om vi kan løse dette, sier Brandsdal.

Ultras 1905 sier til NRK fredag at de tidligere har prøvd å få dialog, og at de nå derfor spiller ballen videre til Start.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Gaute Heivoll aktuell med ny diktsamling 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 02 0,61 kr
Dyrest kl. 09 0,73 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,3 kr 25 min.
  • Dusje 2,5 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Aug 2022 – aug 2023
    + 9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %