Berit (97) og Esther (91) nekter å gi opp treningen

Da fellestrimmen ble stengt på grunn av koronautbruddet tok de to spreke pensjonistene grep og lot stua bli treningsrom. Alderen er ingen hindring.

To spreke pensjonister: 97 år gamle Berit Heggen og 91 år gamle Esther Vatne.

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Vi må bevege oss, ellers stivner vi helt. Det er godt for både kroppen og hodet å røre på seg, sier de to venninnene.

Berit Heggen på 97 år bor i tredje etasje i et leilighetsbygg i Grimstad sentrum. I etasjen under har Esther Vatne på 91 år leilighet. Nå møtes de til en daglig treningsøkt i stua til 91-åringen.

– Vi har brukt målebånd og målt opp to meter mellom oss. Vi tar alle forholdsregler, understreker de to.

Trimmer en gang i uka

Vanligvis trimmer de én gang i uken på et kommunalt dagsenter, men nå er fellestrimmen stengt. I lokalavisen Grimstad Adressetidende sto de frem og fortalte om sin alternative trim.

– Jeg føler det veldig bra å få trimmet litt. Jeg har falt så mange ganger og sliter med balansen. Da er det godt å få trenet seg litt opp igjen, sier 97-åringen.

– Jeg har heller ikke våget å la være. Når jeg ikke får trent, så merker jeg det på kroppen, legger venninnen på 91 år til.

Eldretrim Grimstad

Bøy og tøy i stua for 97 år gamle Berit Heggen.

Foto: Jon Gelius / NRK

De to sprekingene møtes daglig rundt klokken 12 og gjør sine øvelser sammen. De prøver å følge de samme øvelsene som på fellestrimmen.

– Det er ikke alltid vi husker alt sammen, men da tar vi heller en ekstra runde med de vi husker, ler de to pensjonistene.

Savner fellestrimmen

Treningsiveren er det ingen ting å si på. De to sprekingene står på og sluntrer ikke unna.

– Det er skremmende tider med all koronaen. Jeg håper det snart blir bedre. Det er ikke noe morsomt sånn som det er nå om dagen, sier den eldste av supertrimmerne og får støtte av den seks år yngre treningsvenninnen.

De savner den ukentlige fellestrimmen, men innser at de fortsatt må smøre seg med tålmodighet før de igjen kan treffes på dagsenteret.

– Vi holder oss litt i aktivitet hjemme mens vi venter. Det blir jo mye sitting ellers, mener de to, som også går lufteturer sammen rundt leilighetsbygget i Grimstad.

Eldretrim Grimstad

– Når jeg ikke får trent, merker jeg det på kroppen, sier Esther Vatne (91).

Foto: Jon Gelius / NRK

Status Norge

Sist oppdatert: 30.05.2020
8425
Smittet
28
Innlagt
237
Døde