NRK Meny
Normal

Sultestreiker i Bolivia

Kvinnene som sitter fengslet for kokainsmugling streiker i sympati med medfangene.

Jentene i Bolivia
Foto: Boliviansk politi

De tre norske kvinnene som er fengslet i Bolivia, har siden mandag sultestreiket sammen med de andre innsatte i San Sebastian-fengslet.

Bakgrunnen for streiken skal være at forholdene i fengselet den siste tiden har blitt dårligere.

Årsaken til de forverrede fengselsforholdene skal være at en rik kvinne som tidligere har donert penger til de innsatte, er død.

På grunn av uenighet om testamentet hennes, får ikke kvinnene i fengselet lenger denne støtten.

De norske kvinnene deltar i sultestreiken, som andre innsatte startet mandag, for å vise sympati, skriver VG.

Får ikke besøke datteren

Ingen av de innsatte spiser, men de får i seg væske. Barna til de innsatte, som vanligvis oppholder seg sammen med sine mødre, er sendt ut.

Foreldrene til den 18 år gamle kvinna fra Lillesand, sier til Fædrelandsvennen at de ikke lenger får besøke henne, og at det er vanskelig å få snakke med henne på telefon.

De innsatte har varslet at sultestreiken vil vare på ubestemt tid, og siden streiken startet har ingen besøkende fått tilgang til San Sebastian-fengslet. Det er usikkert når advokatene til de tre norske kvinnene får lov til å møte sine klienter

Bare 18-åringen er avhørt

Den eneste av kvinnene som har avgitt forklaring til politiet er fremdeles Lillesands-kvinna, ifølge hennes advokat. Hun avga forklaring frivillig i begynnelsen av juni.

LES: LA ALLE KORT PÅ BORDET

18-åringen er sammen med ei norsk småbarnsmor på 21 år og ei 17 år gammel jente, siktet for forsøk på smugling av 22,5 kilo kokain. Alle tre ble arrestert etter kontroll på flyplassen i Cochabamba 19. mai.