Styrket mistanke mot 35-åring

Mistanken mot 35-åringen som er siktet etter at en 37-åring døde i Birkenes i Aust-Agder natt til onsdag, er styrket etter avhør, opplyser politiet.

Drap i Vegusdal

En 37-åring ble funnet drept på denne gården i Vegusdal i Birkenes natt til onsdag.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Den siktede 35-åringen var gjennom et langt avhør onsdag og skal ikke avhøres på nytt med det første, ifølge politiet.

Mannen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

– Mistanken mot ham er styrket etter hans forklaring. Han har gitt en forklaring som plasserer ham på åstedet og samsvarer med våre funn, sier politioverbetjent Arne Sundvoll i Agder politidistrikt til NTB.

Sundvoll utdyper saken overfor NRK.

– Han ga en forklaring som knytter ham selv til åstedet og til hendelser på åstedet som vi knytter til legemsbeskadigelsen og dødsfallet.

– Siktelsen er dermed ikke utvidet?

– Nei, ikke enda. Avhøret ble tatt i går og etterforskningen teknisk er ikke ferdig og avdøde blir obdusert i løpet av dagen i dag. Så det avventer vi med til vi har mer på plass av det tekniske og obduksjonsrapporten forhåpentligvis forteller oss noe mer om dødsårsak og hva som har forårsaket dette, sier Sundvoll.

Han sier at det er gjort en rekke funn på åstedet som hjelper politiet til å finne ut hva som konkret har skjedd, men Sundvoll ønsker ikke å kommentere hva politiet har funnet.

– Ingenting av detaljer omkring hvilke funn vi har, hvilke skader avdøde er påført eller hvordan han døde vil vi gå ut med før vi har hatt nye avhør av siktede og konfrontert han med dette. Og det vil nok ta flere uker, sier Sundvoll.

Sjalusi

Politiet avhører torsdag vitner som kjente avdøde og den siktede. Flere kvinner er også avhørt, men politiet ønsker ikke å si noe om motiv for handlingen.

Sjalusi og en krangel om en kvinne kan være bakgrunnen for drapet.

35-åringen har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Harald Johannessen

35-åringens advokat Harald Johannessen, sier 35-åringen tar saken svært tungt.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

– Han erkjenner langt på vei de faktiske forhold. Det er vanskelig å ta stilling til skyldspørsmålet når siktelsen er legemsbeskadigelse med dødsfølge, sier 35-åringens advokat Harald Johannessen.

Den 35 år gamle mannen skal selv ha fortalt kvinnen som var i sentrum for krangelen at han hadde slått ned og skadet 37-åringen. Etter at hun fikk vite dette varslet kvinnen AMK-sentralen som deretter kontaktet politiet.

37-åringen ble funnet alvorlig skadd på en gård i Vågsdalen, nord i Birkenes kommune ved 1.30-tiden natt til onsdag. Helsepersonellet forsøkte å gjenopplive mannen, men han døde en halvtime senere.

35-åringen ble pågrepet i en bolig i Arendal ved 10-tiden onsdag formiddag, flere mil unna gården i Vågsdalen.

Tidligere domfelt

Arne Sundvoll (t.h)

Politioverbetjent Arne Sundvoll sier mistanken mot 35-åringen er styrket etter avhør.

Foto: NRK

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva slags våpen som eventuelt er brukt eller hva slags skader avdøde er påført.

37-åringen er sendt til obduksjon. Politiet vil fremstille den siktede for varetektsfengsling fredag og vil etter alt å dømme be om fire uker med brev- og besøksforbud.

– Vi har ikke tatt noen avgjørelse på dette ennå, men det er jo standard i slike saker, bekrefter Sundvoll.

Den siktede er tidligere domfelt og kjent av politiet.

– Jeg kan bekrefte at jeg representerte ham i en narkotikasak og kjenner ham fra før. Jeg har snakket kort med ham på telefon og han var helt fortvilet da jeg snakket med ham. Han tar dette forferdelig tungt. Så vidt jeg har forstått var 37-åringen kameraten hans, sier Johannessen.