-Det er mange som støtter Dagrun Eriksen

I kveld er det medlemsmøte i Kristiansand KrF. Styret mener Dagrun Eriksen har sittet for lenge på Stortinget. Bystyremedlem Irene Solli er ikke enig og vil nå kjempe for Eriksen.

Irene Solli

Bystyremedlem, Irene Solli, ønsker å gi sin støtte til Dagrun Eriksen på mandagens medlemsmøte i KrF Kristiansand. -Det er viktig å få frem at det er mange som støtter Dagrun, sier Solli.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

På medlemsmøtet i Kristiansand KrF skal partiet sette opp sitt forslag til valgliste for Vest-Agder KrF. Stortingsrepresentant Dagrun Eriksen sitter som nestleder i KrF sentralt, men tidligere har styret foreslått å vrake Eriksen.

Eriksen har sittet på Stortinget i 15 år, og det mener styret er lenge nok. De foretrekker i stedet fylkesleder og tidligere ordfører i Lyngdal, Hans Fredrik Grøvan fra Lyngdal.

Hans Fredrik Grøvan

Styret i KrF i Kristiansand vil ha Hans Fredrik Grøvan som listetopp til stortingsvalget neste høst.

Foto: Jan Jørg Tomstad / NRK
Dagrun Eriksen

Dagrun Eriksen representerer Vest-Agder KrF på Stortinget og har også en sentral plass i partiet som nestleder. Styret ønsker derimot å vrake Eriksen til fordel for Hans Fredrik Grøvan.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det er mange som støtter henne

Bystyremedlem Irene Solli, vil i kveld gi sin støtte til Dagrun Eriksen.

Les også:

– For meg er det veldig viktig å få frem at det ikke er slik at Dagrun står uten støtte i Kristiansand. Jeg vet at det er mange som ønsker å støtte henne, både i partiet, men også utenfor partiets innerste kretser, sier hun til NRK.

– Hun er den fremste kvinnelige profilen vi har i partiet, både her på Sørlandet, men ikke minst i rikspolitikken. Hun har lang erfaring fra en hel del politisk arbeid og hun gjør viktige gjennomslag i sitt komitearbeid.

– Slaget er ikke tapt

Solli mener Eriksen er en viktig talsperson for Sørlandet og Agder.

Men 15 år på Stortinget, er ikke det nok?

– Nei, «lenge nok» er aldri noe argument i seg selv. Det er innsatsvilje, resultater og evner som må legges til grunn, sier hun.

Hva tror du er grunnen til at styret ikke ønsker Dagrun Eriksen?

– Ulike personer har ulike tilnærminger til politikken. KrF er et sentrumsparti, og der står Dagrun veldig sterkt. Men kanskje mange her på Sørlandet opplever at våre velgere er mer konservative enn det Dagrun representerer. Det kan være det er det det handler om.

Hvordan tror du det går i kveld?

– Jeg vet ikke, men det blir veldig spennende.

Dersom styret i KrF får det som de vil og Dagrun Eriksen blir vraket, tror derimot Solli ikke at slaget er tapt.

– Nei, det er det ikke. Og jeg tror ikke Dagrun Eriksen har tenkt å gi seg med det første. Det har hun vært tydelig på. Og så er det viktig å huske på at det også er andre kommuner i resten av Vest-Agder som skal gjøre sine nominasjoner.

Eriksen: – Har mer å gi

Da det ble kjent at styret ønsket å vrake Dagrun Eriksen, uttalte Eriksen dette til NRK.

– Jeg hadde ikke sagt at jeg har lyst til å fortsette på Stortinget hvis jeg ikke hadde hatt lyst til å vinne denne kampen, så vi får se hvordan prosessen går.

– Mange tenker at en stortingspolitiker bare skal sitte 12 år for da har man opptjent pensjonen og har ikke mer å jobbe for. Jeg har aldri vært i politikken på grunn av pensjonen og jeg har mer å gi, sier Eriksen.

Medlemslistene er nå sjekket. Hele 638 er medlemmer og kan stemme.