Normal

Styrer Cultiva bystyret?

Partiet Rødt mener kulturstiftelsen Cultiva prøver å overstyre kommunens Quartbevilgninger.

Festival
Foto: Scanpix

Partiet Rødts representant i Kristiansand bystyre, Halvor Fjermeros, mener Cultiva forsøker å presse bystyret til å redde Quartfestivalen.

Årsaken er at Cultiva krever at kommunen ettergir festivalens gjeld før stiftelsen vil bidra med mer penger.

- Det er uakseptabelt at Cultiva skal forutsette at kommunen opptrer i tråd med deres ønsker, sier Fjermeros.

Stiller spørsmål ved demokratiet

Onsdag skal Kristiansand bystyre ta stilling til om kommunen skal ettergi gjeld for 1,7 millioner kroner for Quartfestivalen. Samtidig er det foreslått at kommunen skal dekke ubetalte regninger for 122 000 kroner etter årets festival.

Cultiva har forutsatt at kommunen går inn med disse pengene for at kulturstiftelsen skal gå inn med frisk egenkapital for å sikre neste års Quartfestival. Fjermeros sier han vil ta saken opp i bystyret.

- Dette stiller spørsmål ved det lokale demokratiet. Er det Cultiva eller kommunen som skal bestemme vår kulturpolitikk?

- Vi kommer til å fremme et forslag som krever at vi tar et oppgjør med planlegging på annen manns grunn fra Cultivas side, sier Fjermeros.

38 millioner til Quart

Dersom forslaget går igjennom i bystyret har kommunen brukt tilsammen 38 millioner kroner på Quartfestivalen. Fjermeros mener det er grunn til å se kritisk på kommunens Quartstøtte.

- Vi kan ikke fortsette å gi Quart forkjørsrett når det står en rekke andre aktører innen kulturlivet som også hadde hatt krav på midler i den størrelsesorden som det her bes om, sier Fjermeros.