NRK Meny
Normal

Styrelederen føler seg ikke diktert

Styrelederen i Sørlandet sykehus føler seg ikke diktert av sykehusdirektøren.

Bent Høie og Camilla Dunsæd

Camilla Dunsæd møter i dag helse- og omsorgsminister Bent Høie

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det var i går at bystyrepolitiker Atle Svendal fra Arendal Arbeiderparti hevdet i et leserinnlegg i Agderposten at sykehusdirektør Jan-Roger Olsen kontrollerer og dikterer sykehusstyret.

– Det ble tydelig for meg at direktøren ønsker å kontrollere styret, og like tydelig: styret velger å la direktøren ha bukta og begge endene. Ingen i styret ba direktøren om å sette seg. Det ville vært en naturlig oppgave for styreleder» skrev bystyrepolitikeren i leserinnlegget.

Atle Svendal

Atle Svendal (Ap) mener direktøren ved sykehuset sitter med nær sagt all makt.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Jan Roger Olsen

Sykehusdirektør Jan-Roger Olsen

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Gjøre direktøren god

Det er styreleder Camilla Dunsæd ikke enig i.

– Jeg tenker at som styre, så har vi en jobb med å gjøre direktøren god og drive Sørlandet sykehus best mulig. Det er jo et samspill mellom styret og direktøren som gjør at vi får til en god drift på Sørlandet sykehus, sier Dunsæd.

Hun sier styremedlemmene er medspillere til direktøren.

– Vi har et ansvar for strategi og for tilsyn. Vi skal sørge for at sykehuset er innenfor de rammene Sørlandet sykehus skal være. Så skal styret også være med å stake ut strategien. men den daglige driften er det direktøren som skal stå for, sier styrelederen.

En god jobb

Hun mener direktør Jan-Roger Olsen har gjort en god jobb for sykehuset siden han startet i jobben for snart 15 år siden.

– Det har vært en stor grad av utvikling de årene har vært direktør. Han har hatt mange helseministre og styreledere, men han står i storm og stille som en pilot og leder Sørlandet sykehus fremover, sier Dunsæd.