Hopp til innhold

Strømstad i kroneis-pizza-svindel

Start-spilleren Fredrik Strømstad satset 150.000 kroner på en nyutviklet pizza formet som en kroneis. Det angrer han på i dag.

Fredrik Strømstad

Fredrik Strømstad regner pengene som tapt. (Arkivfoto)

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

To menn fra Kristiansand og Oslo er nå tiltalt for svindel. De to har lurt til seg nesten 5.3 millioner ved å selge aksjer som ikke eksisterte.

Hadde tro på forretningsidéen

De to, som er far og sønn, skal ha solgt aksjer til 25 personer og selskaper på Sørlandet og Østlandet. Over 5 millioner kroner fikk de svindlet til seg før de ble avslørt, melder Agderposten.

– Det er jo aldri gøy å bli lurt. Men det ble jeg. De skulle starte produksjon av et helt nytt produkt. En pizza formet som en kroneis. Det så bra ut det vi ble forelagt, og jeg satset 150.000 kroner. De pengene anser jeg nå som tapt, medgir Strømstad overfor Agderposten.

– Stolte på ham

Til avisen sier Strømstad at han kjente den ene av svindlerne fra før.

– Det er snakk om far og sønn. Jeg kjente faren fra før, og stolte på ham, sier fotballproffen.

Nå har statsadvokaten på Agder tiltalt både far og sønn for grovt bedrageri og underslag.

De imaginære pizzaaksjene ble solgt for mellom 50.000 og 500.000 kroner.

– De solgte aksjer i PizzaHands Sales & Marketing AB, til tross for at de ikke eide aksjer i selskapet eller sørget for at kjøperne fikk eierandeler og fortiet at selskapet manglet substans, slik at det oppsto fare for tap. Forholdene anses som grove, fordi handlingene har voldt betydelig økonomisk skade, skriver førstestatsadvokat Erik Erland Holmen i tiltalen.